Autor

Marcela Antošová

Co dělám v rozhlase:

Hledám témata a osobnosti, které přinášejí posluchačům inspirující, neotřelé, užitečné a praktické informace ze všech možných oborů lidské činnosti.

Věřím, že inspiruji posluchače nejen při orientaci v současném světě, ale také při hledání pozitivních lidských hodnot v širokém, ale i v tom nejužším slova smyslu.Využívám svou komunikační schopnost a kouzlo rádia – umět rozmlouvat s každým, která je v těchto typech programů důležitou, podstatnou a vysoce profesionální kvalitou.

Pro Dvojku Českého rozhlasu připravuji pořady Kontakt Dvojky a Noční Mikrofórum. Vyhledávám a motivuji posluchače při orientaci v právních a spotřebitelských problémech (Kontakt Dvojky), ale také přivádím k mikrofonu osobnosti kulturně vyhraněné a oceňované, především z regionu jižní Moravy.

Po studiích sociologie na Masarykově universitě jsem byla přijata po úspěšně vykonaném konkursu do Československého rozhlasu, kde působím do těchto dnů. Na katedře sociologie MU (při působení v rozhlase) jsem obhájila titul PhDr.

Původně jsem byla redaktorkou v redakci pro děti a mládež, zejména jsem pracovala pro pražskou redakci (Mikrofórum) s tvůrčím přesahem do tvorby kulturních programů stanic Vltava a Praha (Dveře dokořán, Host do domu atd.).

Po transformaci organizace vysílání v brněnském studiu a po vzniku nové redakce počátkem 90. let jsem se stala vedoucí nově vzniklé Redakce volné rozhlasové tvorby.

Kontakt:
726 46 5162

RSS autora