Autor

Věra Hotařová

Životní motto: „Člověk dokáže všechno, co od sebe očekává.“

Co dělám v rozhlase: Připravuji pořad Mezi kopci a loukami Zlínského kraje a občas moderuji pořad Den ve Zlínském kraji.

Před rozhlasem: Profesní kariéru jsem začínala jako učitelka mateřské školy a logopedická asistentka. Na dráhu rozhlasové redaktorky a moderátorky jsem vkročila v roce 1994. Vším, čím jsem byla, jsem byla ráda, ale v rozhlase jsem stejně „nejradější“.

Co mě baví: Život a vše co s ním souvisí. Na prvním místě je moje rodina. K životní pohodě ovšem nutně potřebuji také pohyb, vzdělávání (s tím jsem zatím ještě neskončila), kulturu, kutilské aktivity, zejména ty ženské. Prostě činnosti, které mně přinášejí radost a obohacení ve všech směrech. Patří mezi ně samozřejmě i moje práce, láska na první mikrofon.

RSS autora

Články autora

|Věra Hotařová |Regiony

Archeologové objevili na Velehradě unikátní dlaždici

Při průzkumu v rámci oprav areálu baziliky ve Velehradě archeologové objevili vzácné nálezy z období vrcholného středověku. Například unikátní dlaždici se symbolem draka, který ztělesňoval zlo. V cisterciáckém prostředí se objevoval zřídka. V Česku je to podle archeologů ojedinělý nález.

|Věra Hotařová, Lucie Maňourová |Regiony

Velká voda na Zlínsku má zřejmě první oběť

Lokální bleskové povodně na Zlínsku mají zřejmě první oběť. V obci Trnava strhl proud rozvodněné říčky člověka, který pak podle svědkyň zmizel pod hladinou. Pátrání po něm komplikuje prudký proud vody. Velitel zásahu z místa potvrdil, že najít ho bude nesmírně těžké.

|Věra Hotařová, Martin Pařízek, Milena Dvořáková, Šárka Slezáková, Lucie Maňourová, Lenka Rafaelová, Václav Rojík, Eva Presová |Regiony

Hasiči mají pod kontrolou požár pily. Hrozí ale další požáry

V Česku je sucho a stoupá riziko požárů, které už na mnoha místech republiky propukly. Rozsáhlý požár haly stolárny v Prlově na Vsetínsku byl již lokalizován. Jedenáct hasičských jednotek s ním bojovalo více než tři hodiny. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

|Naděžda Hávová, Hana Ondryášová, Tomáš Minarčík, Věra Hotařová, Lenka Jansová, Michaela Vydrová, Václav Rojík, Roman Verner |Zprávy z domova

Státní svátek připomíná příchod Cyrila a Metoděje

Státním svátkem si dnes připomínáme slovanské věrozvěsty Cyrila a Metoděje. Na Velkou Moravu přišli v roce 863, přinesli vzdělanost, prosadili staroslověnštinu a získali si mezi lidmi velké sympatie. Bratři pocházeli z bohaté urozené rodiny soluňského státního úředníka a vojáka.

|Igor Maňour, Věra Hotařová, Radek Pavlovič, Lukáš Vincourek, Petr Havránek |Regiony

Severní Morava hlásí třetí stupeň povodňové aktivity

Vydatný déšť rozvodnil řeky na severu Moravy a Slezska. Třetí stupně povodňové aktivity už platí na sedmi místech, a to na Petrůvce v Petrovicích, na Lučině u Bludovic, na Lubině u Petřvaldu, na Stonávce u Hradiště na Karvinsku, na Jičínce a Sedlnici u Nového Jičína a na Bystřici na Vsetínsku. V Ostravě také zasedá povodňová komise města Ostravy.