U Paříže spatřili tygra. Hledá ho policie i pes vycvičený na lov medvědů

Desítky policistů, hasiči i pes vycvičený na lov medvědů dnes ve Francii zatím marně pátrají po velké šelmě, zřejmě tygrovi. Byl spatřen ve volné přírodě několik desítek kilometrů na východ od Paříže. Šelmu zahlédlo dopoledne několik očitých svědků nedaleko zábavního parku Disneyland. Jedna žena ji stačila i vyfotografovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté v pondělí v Paříži pokutovali asi 4500 řidičů, kteří do ulic vyrazili se sudou registrační značkou auta

Policisté v pondělí v Paříži pokutovali asi 4500 řidičů, kteří do ulic vyrazili se sudou registrační značkou auta | Zdroj: Reuters

Vrtulník vybavený termokamerou šelmu odhalil v jednom lesíku u Paříže, ale pátrací tým tam po příchodu nalezl už jen stopy zvířete. Podle dosavadních poznatků se předpokládá, že jde o mladého tygra o váze asi 70 kilogramů.

Lidé v okolí mají strach. Úřady už vyzvaly místní obyvatele, aby nevycházeli z domů. Jen v případě nutnosti a pouze v autech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezpečnostní složky v okolí Paříže hledají tygra. Podrobnosti přinesl zpravodaj Jan Šmíd

Hon na tygra, který je chráněným živočišným druhem, ve volné přírodě komplikuje podle odborníků kromě jiného to, že má sklon k „siestám“. Může například usnout na větvi stromu a hodiny se nehýbat.

„Pokusíme se ho uspat. Pokud se ale bude chovat nebezpečně či agresivně, bude dán povel ho zastřelit,“ řekl zástupce úřadů novinářům.

Zatím není jasné, odkud tygr pochází. Žádná zoologická zahrada, zvířecí park, cirkus či soukromník dosud nehlásili, že by se jim ztratil. Místní komentáře proto soudí, že by mohlo jít o zvíře, které někdo choval nelegálně.

Tento snímek zachycuje šelmu nedaleko Paříže. Podle úřadů by mohlo jít o mladého tygra | Foto: ČTK/AP

Jan Šmíd, ČTK, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme