Mrznoucí déšť vyhnal desetitisíce Číňanů z domovů a napáchal obrovské škody

Jižní Čínu zasáhl mrznoucí déšť, evakuováno muselo být na 60 tisíc obyvatel. Extrémní počasí také napáchalo obrovské hospodářské škody, které dosahují téměř čtyř miliard korun. Mrazivé počasí a náledí v uplynulých dnech také zkomplikovaly dopravu v postižených provinciích a na dálnicích uvízly tisíce aut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peking

Peking | Foto: Robert Mikoláš

Mrznoucí déšť postihl čtyři provincie v jižní části země, a také největší městskou aglomeraci Čchung-čching. Evakuováni byli především obyvatelé horských oblastí a také starší lidé.

Podle ministerstva pro civilní záležitosti pak bylo zničeno přes 140 tisíc hektarů zemědělských plodin, především rýže. Paralyzována byla i silniční doprava a i když se v některých místech už vrací k normálu, meteorologové varují před dalšími výkyvy počasí.

Ty mohou negativně ovlivnit i oslavy příchodu nového lunárního roku, který letos začíná 3.února. Každoročně v tomto období totiž autobusy a vlaky cestují desítky milionů lidí, kteří se podle tradice scházejí v rodinném kruhu.

Robert Mikoláš, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme