Byly tam velké emoce, prohlásil po vstřelení branky zaručující postup do EL sparťan Brabec

České kluby zažily na závěr play-off o fotbalovou Evropskou ligu dva jasné a jeden dramatický zápas. Liberec si proti Larnace doma bezpečně pohlídal postup, Slavia naopak zázrak na hřišti Anderlechtu Brusel neudělala a končí. Daleko od vyřazení nebyla ani Sparta. S dánským Sönderjyske ale otočila nepříznivý vývoj z 0:2 na 3:2, když rozhodující gól dala zásluhou střídajícího Jakuba Brabce v 85. minutě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Jakub Brabec při oslavě svého gólu, který poslal Pražany do dalších bojů v EL

Sparťan Jakub Brabec při oslavě svého gólu, který poslal Pražany do dalších bojů v EL | Zdroj: ČTK

Po zápase vyvolávali nadšení fanoušci jméno sparťanského hrdiny Jakuba Brabce, který nastoupil v závěru na hřiště a po několika sekundách dal vítězný a postupový gól. A ten oslavil točením rukou jako větrnými mlýny.

„Nevěděl jsem, co mám dělat. Když je tam člověk pět deset vteřin a pak se mu povede tohle, tak jsou tam velké emoce. Ze všech gólů, co jsem kdy dal, je tento pro vývoj celé sezony nejdůležitější. Myslím, že bychom si to jinak hodně zkazili,“ přiznal střelec Sparty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ze všech gólů, co jsem kdy dal, je tento pro vývoj celé sezony nejdůležitější, prohlásil fotbalista Sparty Jakub Brabec po včerejším duelu dánským Sönderjyske

Jenže Jakub Brabec už možná dlouho ve Spartě nebude. Jedná se totiž o jeho přestupu do Anderlechtu Brusel.

„Abych řekl pravdu, tak nevím, v jaké je to fázi. Ani jsem to nechtěl vědět, nicméně času do konce přestupového období už není tolik,“ popisuje situaci urostlý stoper, který kvůli možnému přesunu do Belgie vypadl v poslední době úplně ze sestavy.

Svým gólem teď ale Brabec Spartě výrazně pomohl, a jestli jednání s Anderlechtem vyjdou, zároveň se tak s pražským klubem povedeně rozloučil. Do zahraniční ale chce.

„Teďka mám smíšené pocity, ale určitě bych chtěl, protože je to výzva zase se posunout dále. Myslím, že je to i krok dopředu a uvidíme, jak se to celé vyvine,“ čeká Jakub Brabec, jaká bude jeho další klubová budoucnost.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme