Ve Varnsdorfu se bude debatovat o rostoucí kriminalitě

O rostoucí kriminalitě na severu Čech dnes budou debatovat obyvatelé Varndsdorfu. Podle nich za problémem stojí především fakt, že se do tamních měst stěhují sociálně slabí a nepřizpůsobiví lidé. Akce se zúčastní také lidé z vedení města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varnsdorf - tabule města

Varnsdorf - tabule města | Foto: Dagmar Cestrová | Zdroj: Český rozhlas

Na místě je 150 až 200 lidí a stále přicházejí další. S obyvateli budou diskutovat starosta města Martin Louka, zástupci české i městské policie, úřadu práce a Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách. Pozván byl i senátor a starosta Rumburka Jaroslav Sykáček.

Ve Varnsdorfu je podle starosty Martina Louky problém s ubytovnami, kde bydlí sociálně slabí lidé.

Několik incidentů v poslední době také vystupňovalo napětí mezi starousedlíky a Romy. Včera kvůli kriminalitě také demonstrovali lidé v Rumburku a Varnsdorfu. Mítink v Rumburku na náměstí trval pár minut, poté až do večera dav pochodoval ulicemi a snažil se dostat k domům obydleným Romy.

Nakonec demonstranty rozehnala policie. Jednoho zatkla, další předvedla kvůli různým přestupkům.

„Demonstrace naznačila, že se lidé opravdu obávají o svou bezpečnost, že s tím mají zásadní problém a že chtějí řešení. Ta řešení jim ovšem musí poskytnou stát,“ domnívá se místostarosta Rumburku Ladislav Pokorný.

Gabriela Hauptvogelová, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme