Pošta od července zdraží poslání obyčejného dopisu z 23 na 27 korun. Doporučený vyjde o 10 korun dráž

Česká pošta od července zdraží poslání obyčejného psaní v ekonomickém režimu o čtyři koruny na 27 korun. Doporučené a cenné psaní bude dražší o desetikorunu. Uvedl to mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poštovní schránky

Poštovní schránky | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

K úpravě cen listovních zásilek musí ztrátový státní podnik přistoupit především kvůli dlouhodobému poklesu zájmu o tuto službu při stále rostoucích nákladech.

Česká pošta naposledy zvyšovala ceny dopisů letos v únoru. Poukazovala především na růst cen energií a pohonných hmot. Před tím podnik zvyšoval ceny loni v listopadu, kdy zdražil posílání dopisů, balíků i poštovních poukázek.

„Nadále platí, že držitelé zákaznických karet České pošty budou mít cenu výhodnější. U obyčejného psaní bude cena o jednu korunu nižší, u doporučeného a cenného psaní pak o koruny dvě,“ doplnil Vitík.

Pošta loni kvůli poklesu výkonů vykázala ztrátu přes 1,7 miliardy korun. Letos kvůli dalšímu snížení objemu provozu očekávala ztrátu kolem čtyři miliard korun, což znamenalo hrozbu insolvence. Zahájila proto úsporná opatření, mimo jiné v polovině roku sníží počet poboček o 300 na 2900 a zruší zhruba 1500 z 23 000 pracovních míst. Do konce června by také měla představit plán transformace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme