SPORT | Rychlé zprávy

Sobota 27. 4. 2024

Nadal s Alcarazem ve čtyřhře na OH

Rafael Nadal a Carlos Alcaraz by měli vytvořit na olympijském turnaji v Paříži hvězdný deblový pár. Sedmatřicetiletý držitel 22 grandslamových titulů Nadal by po boku světové tenisové trojky na oblíbené antuce v Roland Garros rád vybojoval na sklonku kariéry třetí olympijskou medaili, zlata už má ze dvouhry v Pekingu a z deblu v Riu de Janeiro. Musí však doufat, že ho nezradí tělo.

Pátek 26. 4. 2024

Leicester je zpět v Premier League

Fotbalsité anglického Leicester City se po roční odmlce vrací do nejvyšší anglické soutěže. Lišky získaly automatické postupové místo, aniž by musely kopnout do míče - pomohla jim výhra QPR nad Leedsem 4:0.

Druhý zápas MS pro Kanadu

Čeští hokejisté do 18 let prohráli na mistrovství světa s Kanadou 0:6 a nenavázali na čtvrteční vítězství nad Švýcarskem. Svěřenci trenéra Davida Čermáka ztratili zápas již v nevydařeném začátku, čtyři branky inkasovali v úvodních osmi minutách.

Eisbären německým mistrem

Eisbären Berlín získali desátý titul v německé hokejové lize. Tým z hlavního města vyhrál finálovou sérii s Bremerhavenem 4:1 na zápasy, ukončil ji dnešním vítězstvím 2:0 na hřišti soupeře.

USK výhru od titulu

Basketbalistky ZVVZ USK Praha porazily doma ve třetím ligovém finále Žabiny Brno 83:61 a jedna výhra je dělí od obhajoby titulu. USK napravily pondělní nečekanou prohru na soupeřově palubovce 69:71, kterou skončila jejich série 301 výher, a ujaly se vedení 2:1 na zápasy.

Sapoušek do Varů

Hokejový útočník Robin Sapoušek se po necelých dvou sezonách vrací do Česka a opět bude hrát za domovské Karlovy Vary. Na juniorském MS pomohl Česku k zisku stříbrné a bronzové medaile.

Ústí zůstává v extralize

Volejbalisté Ústí nad Labem se udrželi v extralize. Baráž se Sokolem Dobřichovice, který vyhrál první ligu, otočili ze stavu 0:2 na 3:2 na zápasy. Dnešní duel vyhráli na domácí palubovce 3:0 po setech 25:19, 25:23 a 25:22.

Nosková v Madridu končí

Tenistka Linda Nosková vypadla ve druhém kole turnaje Masters v Madridu. První set Češka vyhrála 6:4, po dvou prohraných setech poměrem 3:6 se však z postupu radovala Ruska Mirra Andrejevová.

Švédský fotbal bez videa

Švédské fotbalové kluby odmítli zavedení videorozhodčího. VAR v soutěži nechce většina týmů, deníku Aftonbladet to řekl předseda švédského fotbalového svazu Fredrik Reinfeldt.

Změna vedení Bruslařů

Hokejová Mladá Boleslav představila změny ve vedení. Novým sportovním ředitelem se k 1. květnu stane bývalý útočník Tomáš Vlasák. Na lavičku Bruslařů usedne duo Richard Král a David Havíř.

Hülkenberg přechází k Sauberu

Německý pilot Formule 1 Nico Hülkenberg po sezoně končí u americké stáje Haas. Upsal se týmu Kick Sauber, který v roce 2026 převezme německá automobilka Audi.

Čtvrtek 25. 4. 2024

Macháč se utká s kometou Sheltonem

Český tenista Tomáš Macháč v prvním kole turnaje v Madridu porazil 6:4, 1:6 a 6:2 Emila Ruusuvuoriho z Finska. Jeho dalším soupeřem bude patnáctý hráč světa Američan Ben Shelton.

Zábranský je majitelem Zbrojovky Brno

Novým majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, který vlastní i hokejovou Kometu. Bývalý hokejový reprezentant přebírá v druholigovém celku osmdesátiprocentní podíl, uzavření transakce dolaďují právníci. Oba kluby to oznámily v tiskové zprávě.

Klouček míří do Českých Budějovic

Hokejový brankář Milan Klouček se vrací do Českých Budějovic, kterým v sezoně 2019/20 výrazně pomohl k postupu do extraligy. Pětadvacetiletý gólman na jihu Čech podepsal roční smlouvu s opcí. Klub o tom informoval na svém webu.

Středa 24. 4. 2024

Paulovi drží naději na postup

Zuzana a Tomáš Paulovi na světovém šampionátu dvojic v curlingu v Östersundu porazili Američany a udrželi naději na třetí příčku, která by je poslala do play off.

Dvojice útočníků mění působiště

Hokejový útočník Jan Hladonik bude nově v extralize působit ve Vítkovicích. Čtyřiadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se do Ostravy přesouvá z Karlových Varů. Barvy Hradce Králové bude nově hájit Jakub Pour, do Mladé Boleslavi jde Steve Moses z Brna.

Rošáda v obraně Komety

Hokejisté Brna přivítají v týmu staronovou posilu, na jih Moravy se po roce v Českých Budějovicích vrací obránce Michal Gulaši. Do Finského Ilvesu Tampere naopak přestupuje nejlépe střílejícím obránce extraligy Daniel Gazda.

Největší zlepšení od Maxeyho

Basketbalista Tyrese Maxey vyhrál anketu NBA o hráče s největším zlepšením. Rozehrávač Philadelphie si vylepšil průměr oproti minulé sezoně z 20,3 na 25,9 bodu na zápas a zaznamenal osobní maxima v asistencích (6,2) a doskocích (3,7).

Hirscher se vrací

Hvězdný slalomář Marcel Hirscher se vrací k lyžování. Sedminásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz však místo Rakouska bude reprezentovat Nizozemsko, kde se narodila jeho matka.

Nilssonová se vrací k běhu na lyžích

Po čtyřech letech v biatlonových závodech se Švédka Stina Nilssonová vrací k běhu na lyžích, v němž byla olympijskou vítězkou a mistryní světa. Coby běžkyně získala Nilssonová na olympiádách ještě dvě stříbra a dva bronzy.

Úterý 23. 4. 2024

Ndicka se může vrátit

Obránce Evan Ndicka z AS Řím se po nedávném kolapsu při utkání italské ligy může naplno vrátit k fotbalu.

Pondělí 22. 4. 2024

Doping Wondemagegnové

Etiopská atletka Zerfe Wondemagegnová dostala pětiletý distanc za dva dopingové nálezy, měla pozitivní test na testosteron a EPO. Dva ze tří vzorků odevzdala na světovém šampionátu v Budapešti a byla zpětně diskvalifikována.

Nadal na Laver Cupu

Hvězdný španělský tenista Rafael Nadal slíbil účast na zářijovém Laver Cupu, což by mohla být jedna z posledních akcí před koncem kariéry.

Jokić, Dončić a Gilgeous-Alexander

Srbský basketbalista Nikola Jokić z mistrovského Denveru je počtvrté za sebou mezi trojicí finalistů na ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA. S Jokićem se ucházejí o cenu Slovinec Luka Dončić z Dallasu a kanadský lídr Oklahomy Shai Gilgeous-Alexander.

Vondroušová sedmá na světě

Česká tenistka Markéta Vondroušová se po semifinálové účasti ve Stuttgartu posunula ve světovém žebříčku na sedmou příčku. Polepšila si o jedno místo.

Výhra Kordové v Houstonu

Americká golfistka Nelly Kordová vyhrála major Chevron Championship v Houstonu a pátým vítězstvím za sebou vyrovnala rekord okruhu LPGA.

Neděle 21. 4. 2024

El Clásico pro Real Madrid

Fotbalové El Clásico vyhrál Real Madrid 3:2 gólem v nastavení, který vstřelil Angličan Jude Bellingham. Šest kol před koncem vede „Bílý balet“ španělskou ligu před Barcelonou už o 11 bodů.

Dečín v semifinále NBL

Prvním semifinalistou play off ligy basketbalistů se stal Děčín. Loňský vicemistr vyhrál i čtvrté čtvrtfinálové utkání s Brnem, na jeho palubovce v neděli zvítězil 94:81.

Házenkáři Plzně ve finále

Házenkáři Plzně jsou prvními finalisty extraligy. Kopřivnici porazili i ve třetím utkání semifinálové série, tentokrát těsně 27:26, a o titul budou hrát v desáté dokončené sezoně za sebou.

Šelmy Brno vyhrály extraligu

Šelmy Brno poprvé ovládly extraligu volejbalistek. Duklu Liberec doma porazily 3:1 na sety a finálovou sérii vyhrály 3:0 na zápasy.