Ruská reakce na stažení McDonald‘s: nový fastfood Strýček Váňa má velmi podobné logo

Rusko v reakci na stažení McDonald's ze svého území přichází s vlastní alternativou. Byznys má převzít podnik nazvaný Strýček Váňa, jehož logo je značně podobné tomu, jimž se pyšní americký fastfoodový řetězec. Prezident Vladimir Putin již dříve upozornil, že Kreml zabaví majetek firem, které se ze země v reakci na ruský vpád na Ukrajinu stáhnou.

Rusko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trademark squatting has begun in Russia.

On March 12th, a trademark application was filed for the McDonald's logo with the words "Uncle Vanya."

The Russian State Duma had earlier suggested that Russia would replace all McDonald's with "Uncle Vanya's."

h/t @младоолігархат

#McDonalds

14:08 – 16. 03. 2022

290 458

„Oznámili, že zavírají. Dobře, zavřete si. Ale zítra už v těchto místech nebude McDonald's, ale Strýček Váňa,“ nechal se podle listu The Washington Post slyšet předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin.

McDonald’s, Coca-Cola či Starbucks. Podnikání v Rusku přerušily kvůli invazi na Ukrajinu další firmy

Číst článek

Logo Strýčka Váni tvoří žluté písmeno B. To v azbuce označuje písmeno V a dokazuje tak právě k Váňovi. Pozadí je červené, stejně jako v případě McDonald's.

Ruské úřady oznámily, že odstraňují patentovou ochranu pro společnosti pocházející ze zemí považované za nepřátelské.

Nezamýšleným důsledkem tohoto kroku by však mohla být možnost opětovného otevření poboček McDonald's v Rusku bez jakéhokoliv povolení a právních dopadů, napsal New York Post.

Alena Jiskrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme