Kameramanem roku je Jaromír Kačer. Cenu dostal za remaster filmu Cesta pustým lesem z roku 1997

Kameramanem roku je Jaromír Kačer. Cenu od Asociace českých kameramanů dostal za remasterovanou verzi černobílého filmu Cesta pustým lesem. Ten natočil společně s režisérem Ivanem Vojnárem v roce 1997. V nové verzi viděli snímek první diváci loni.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Film Cesta pustým lesem

Kameramanem roku je Jaromír Kačer. Cenu od Asociace českých kameramanů dostal za remasterovanou verzi černobílého filmu „Cesta pustým lesem“ | Zdroj: MFF Karlovy Vary

Černobílý film popisuje životy několika postav v malé vsi, která je ukrytá v hlubokých šumavských lesích. Do osamělých životů hlavních hrdinů ale zasáhne první světová válka.

Za vyjímečné televizní dílo porota ocenila kameramana Miloslava Holmana za drama o zmizelé influencerce s názvem #annaismissing. V dokumentární sekci pak zabodoval Vojtěch Vančura, který natočil film Návštěvníci o rodině vědců za polárním kruhem.

Asociace českých kameramanů se hlásí k tradici Klubu českých kino fotografů, který vznikl 17. července 1920. Z tohoto pohledu je asociace nejstarší svého druhu v Evropě a druhou nejstarší na světě. Prvenství jí vzala American Society of Cinematographers, která vznikla v roce 1919 ve Spojených státech.

Martin Hrnčíř, jar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme