Zpěvačka Cranberries zemřela nešťastnou náhodou, kvůli alkoholu v krvi se utopila ve vaně

Irská zpěvačka Dolores O'Riordanová zemřela letos v lednu v hotelovém pokoji v centru Londýna. Scotland Yard už tehdy v prohlášení uvedl, že vyloučil cizí zavinění. Ve čtvrtek poté westminsterský koroner určil za příčinu úmrtí utonutí kvůli silné intoxikaci alkoholem.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvačka Dolores O'Riordanová ze skupiny The Cranberries

Zpěvačka Dolores O'Riordanová ze skupiny The Cranberries | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Podle serveru BBC koroner uvedl, že smrt 46leté frontmanky byla „tragická nehoda“.

Dodal, že na těle nebyly nalezeny stopy po cizím zavinění či sebepoškozování.

Zpěvačka skupiny Cranberries zemřela přirozenou smrtí. Policie vyloučila trestný čin

Číst článek

Natalie Smartová, která byla na místě činu, vypověděla během vyšetřování, že viděla O'Riordanovou ponořenou celým obličejem ve vodě.

V místnosti bylo poté nalezeno pět malých lahví od alkoholu a jedna od šampaňského. Všechny byly prázdné. Policie zajistila také zásobník s léky na předpis.

Toxikologické testy, které koroner nařídil, odhalily, že v krvi bylo pouze „terapeutické“ množství léků, což vyloučilo případnou možnost předávkování.

Avšak vzorek 100 mililitrů krve obsahoval 330 miligramů alkoholu, což je více než čtyřnásobek limitu, se kterým ve Velké Británii lze řídit.

Podle dostupných informací zpěvačka střídavě procházela fázemi abstinence i nadměrného pití a také trpěla bipolární poruchou.

Zpěvačka se již dříve potýkala s řadou zdravotních problémů. V květnu roku 2017 kapela zrušila část turné poté, co zpěvačce lékaři nařídili klid kvůli problémům se zády. V listopadu 2014 poté napadla policisty na newyorském letišti.

Podle lékařských posudků nebyla v době incidentu schopná zdravého úsudku a nevzpomínala si na něj.

pla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme