Rolling Stones zahajují své 47. turné. Na 15 amerických koncertech zazní i písně z nového alba

Kapela Rolling Stones ve Spojených státech zahájila už 47. turné za svou 60letou kariéru. Představují na něm svou nejnovější deskou Hackney Diamonds, na které zazní žánry od hard rocku až po country. Na albu představují dvanáct nových písní, které odráží celou jejich historii.

Houston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legendární rockeři novou deskou fanoušky překvapili loni v říjnu a potvrdili tak, že jsou stále v té nejlepší formě. Na koncertech Stouni vystoupí v sestavě Mick Jagger, Keith Richards, a Ronnie Wood a fanoušci opět očekávají nezapomenutelný hudební zážitek.

Taneční rock, hard rock, ale I country - tohle všechno Rolling Stones na aktuální desce Hackney Diamonds kombinují. A přizvali si i hosty - mimo jiné Eltona Johna a Paula McCartnyho. Na albu zpívá i zpěvačka Lady Gaga.

Jako první zahráli v neděli v Texasu. Kapela přes léto objede 15 amerických měst a zavítá také do kanadského Vancouveru.

Největší popularity Stouni dosáhli na přelomu 60. a 70. let. Ostatně každý fanoušek si ihned vybaví slavné logo s vypláznutým jazykem, které se poprvé objevilo na desce Sticky Fingers z roku 1971. Po solových ambicích a sporech v 80. letech se kapela v plné síle vrátila v roce 1989.

Rolling Stones u nás vystoupili zatím naposledy v roce 2018. Jejich aktuální turné má pořadové číslo 47 - písně z desky Hackney Diamonds v následujících měsících zahrají v severní americe. Odehrají tam 19 koncertů a ještě nejsou vyprodané. Jestli dojde i na evropskou část turné zatím Rolling Stones neoznámili.

Jiří Štefl, Jiří Klečka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme