Soud osvobodil posledního obviněného v kauze loupeže století

Takzvaná loupež století dál zůstává bez trestu. Pražský vrchní soud dnes zrušil odsuzující rozsudek nad posledním obviněným v kauze, kterým je dispečer agentury G4S Antonín Saleta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Saleta u Městského soudu v Praze

Antonín Saleta u Městského soudu v Praze | Zdroj: ČTK

Prvoinstanční soud původně Saletu potrestal devíti lety vězení a povinností uhradit uloupených 154 milionů korun. Podle prosincového rozsudku měl Saleta zařídit, aby v přepadeném voze s penězi seděl strážce, který lupičům nekladl odpor.

Případ se teď vrací k novému projednání.

Policie původně z loupeže vinila čtyři lidi. Kromě Salety to byli František Hajn a členové Berdychova gangu Tomáš Půta a Maroš Šulej. Ani jednoho z nich soudy neshledaly vinnými.

V září 2002 přepadli v Praze ozbrojení pachatelé v přestrojení za policisty pancéřové vozidlo bezpečnostní agentury, které vyjíždělo od Citibank na Evropskou třídu.

Pod pohrůžkou použití střelné zbraně a výbušniny lupiči z auta odnesli 154 milionů korun, které policie nikdy nenašla. Navíc uzavřeli tři členy posádky v zadním prostoru obrněného auta, v němž následně odjeli k Řeporyjské spojce.

Tam zloději přemístili celou hotovost do připraveného osobního auta a z místa odjeli. Policisté pak nalezli ohořelý vrak vozidla u obce Nenačovice v okrese Beroun.

Nikola Bojčev, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme