Klíč k úspěchu hokejistů Lva? Eliminace prvního útoku Magnitogorsku

Finálová série Kontinentální hokejové ligy se za nerozhodného stavu 2:2 přesouvá do Magnitogorsku, kde domácí Metallurg vyzve v další bitvě Lev Praha. Klíč z pohledu hostujícího celku povede především přes eliminaci první útočné formace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejistům Lva Praha (v červeném) dělá ve finálové sérii KHL zejména první útok Magnitogorsku ve složení Mozjakin, Kovář a Zaripov

Hokejistům Lva Praha (v červeném) dělá ve finálové sérii KHL zejména první útok Magnitogorsku ve složení Mozjakin, Kovář a Zaripov | Zdroj: ČTK

Jen v úvodním utkání finálové série vyšel Metallurg naprázdno. V dalších třech duelech ovšem nejnebezpečnější útočná formace domácích ve složení Mozjakin, Kovář a Zaripov nasbírala 18 bodů za šest branek a 12 asistencí.

„Jsou výborní, vidíme to celou sezonu a je to znát také ve finálové sérii. Zápasy, které vyhráli, rozhodli právě oni. Víme jak na ně hrát, musíme být precizní a nesmíme jim góly nabízet našimi chybami,“ uvedl po čtvrtém finálovém utkání obránce Pražanů Martin Ševc.

Přehrát

00:00 / 00:00

S jakými plány půjdou hokejisté Lva do pátého finále KHL zjišťoval Pavel Petr

Recept na ubránění elitních útočníků Metallurgu zná. „Nesmí se jim dát ani kousek ledu zadarmo, žádní šikovní hráči nemají rádi tvrdou hru. Zároveň ale musíme hrát čistě, přesilovky mají totiž smrtící,“ podotkl Ševc.

Mezi jednotlivými zápasy ovšem hráči nemají tolik prostoru na trénink a nácvik jednotlivých herních variant, kterými by soupeře překvapili. Hraje se obden, k tomu je třeba připočítat náročné cestování.

„Teď už není moc o trénování, ale spíše o dobrém odpočinku a přípravě na další zápas. Musíme se připravit co nejlépe a hlavně plnit trenérovy pokyny. Musíme hrát to, co hrát umíme. Pokud chceme Gagarina (trofej pro vítěze - pozn. red.) získat, tak tam musíme minimálně jeden zápas vyhrát,“ říká další obránce pražského celku Ondřej Němec.

Pražský Lev druhé domácí utkání prohrál, ve finále KHL je vyrovnáno

Číst článek

Právě vidina zisku Gagarinova poháru dodává hráčům síly. Že by na konci sezóny chyběly, hokejisté Lva odmítají.

„Vidina poháru, který je vždy vstavený na tribuně, nám síly určitě přidá. Na jejich nedostatek se nemůžeme vymlouvat, je to finále. Tohle jde stranou,“ má jasno útočník Jakub Matai.

V hale Metallurgu ale prý ani zdaleka nebude taková atmosféra, jako v případě duelu na ledě O2 Arény, kde sedmnáct tisíc diváků vytvořilo bouřlivou kulisu. „Kdyby neměli tleskátka, tak ani kolikrát nevíme, že tam diváci jsou,“ říká Ševc.

Páté finálové utkání KHL začíná v sobotu ve 13 hodin.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme