Budu připravená na dvě čtvrtky v jeden den, říká atletka Vondrová před štafetami na Bahamách

Atletické štafety z celého světa se chystají na mítink, který je klíčový směrem ke kvalifikaci na olympijské hry. Na Bahamách chtějí své naděje prodat i čeští reprezentanti, kteří si mohou zajistit účast v Paříži.

Nassau (Bahamy) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lada Vondrová

Lada Vondrová | Zdroj: Profimedia

Hned na začátku venkovní sezony čeká tento víkend sprintery velmi důležitý atletický mítink, na kterém si mohou zajistit účast na letní olympiádě v Paříži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají české reprezentantky před atletickým mítinkem na Bahamách

„Odpálíme to mixem, tam bychom měli nasadit nejsilnější možnou sestavu a podle toho, jak dopadneme, tak budeme reagovat na složení ženské štafety. Budu ale připravená jít dvě čtvrtky v jeden den, případně i kolik bude potřeba jich jít druhý den,“ předpovídá Lada Vondrová.

Ta už sice má splněný ostrý limit pro Paříž na čtyřstovce a v Nassau by ráda pomohla i českým štafetám k olympijské účasti.

Prioritou pro reprezentační tým na Bahamách je smíšená štafeta na 4 x 400 metrů, ve které v srpnu na světovém šampionátu v Budapešti vybojoval senzační bronz, a po jedné hodině po půlnoci ze soboty na neděli vyrazí na trať kvarteto Vít Müller, Tereza Petržilková, Patrik Šorm a Lada Vondrová.

„Myslím, že i ten závěrečný test, který jsme měly, tak se povedl. Jsme jako holky vyrovnané. Chtělo by to ale dobře odpálit tím mixem, abychom se pak vezli na dobré vlně,“ přeje si Vondrová.

Nejlepší dva celky z rozběhů si rovnou zajistí účast v Paříži, další místa pak budou k dispozici z neděle na pondělí v opravách.

Třetí nejlepší čas v historii Česka. Běžkyně Hrochová si v maratonu předčasně zajistila účast na olympiádě

Číst článek

Nejistá sestava

Kvůli nabitému programu v Nassau se možná bude muset ženská čtvrtkařská štafeta obejít bez Vondrové s Petržilkovou - k dispozici jsou na Bahamách ještě Lurdes Gloria Manuel, Marcela Pírková, Nikola Bendová a Barbora Malíková. Sestava se ale může měnit podle toho, jak se bude dařit smíšené štafetě.

A protože je mítink World Relays v Nassau kvůli Hrám v Paříži tentokrát výjimečně důležitou akcí, má za sebou česká reprezentace skoro třítýdenní aklimatizační kemp na nedaleké Floridě.

„Co se týče klimatických podmínek, tak jsme si přivykli hlavně na horko a vlhko, ve kterém je náročné trénovat. Stěžejní byl časový posun, který jsme během týdne zvládli,“ povídá už z Nassau Tereza Petržilková - ta je prý velmi dobře připravená na ostrý start sezony, který je pro ni i další atlety letos netradičně brzy.

„To břímě a nátlak na nás je opravdu velký, protože je to klíčový závod k olympijským hrám a jediná možná nominace pro štafety. Bude podstatné, jak se to povede, ale moc se na to těším,“ doplňuje čtvrtkařka Tereza Petržilková, dvoudenní mítink na Bahamách začíná v jednu hodinu po půlnoci českého času.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme