Radost z postupu, zklamání, opět sláva a nakonec rozčarování. Fanoušci Rody zažili zvláštní zápas

Fanoušci nizozemského fotbalového celku Roda FC zažili během jednoho zápasu tolik emocí, že by asi raději zapomněli. Jejich tým totiž v domácím utkání zvládl porazit soupeře ze středu tabulky a stačilo doufat, že jejich konkurent v boji o titul Groningen prohraje. Takový scénář se plnil ještě v nastaveném čase souběžně hraného utkání, ale Groningenu se nakonec podařilo srovnat a u příznivců a hráčů Rody nakonec radost vystřídal smutek.

Kerkade (Nizozemsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci nizozemské Rody slavili postup i s hráči, nakonec ale museli oslavy odložit

Fanoušci nizozemské Rody slavili postup i s hráči, nakonec ale museli oslavy odložit | Zdroj: Profimedia

Na pozoruhodné utkání plné zvratů upozornil web DailySports, který podrobně popsal, co se v druhé nizozemské lize přihodilo.

Rodě stačilo vyhrát domácí utkání 37. kola proti Cambuuru a čekat, jestli v souběžně hraném utkání Groningen na půdě soupeře zaváhá. Tomu vše nasvědčovalo ještě v nastaveném čase, protože Telstar nad Groningenem vedl 1:0 a přitom už běželo nastavení.

V Rodě už měli fanoušci i hráči o postupu jasno a tak vběhli na trávník a začali mohutně oslavovat. Euforii jim však překazila zpráva, že Groningen dokázal v páté minutě nastavení vyrovnat na 1:1 a tím pádem se postup Rody nekonal.

Ani ne za pár minut však hlasatel Rody své příznivce uklidnil, protože podle něj padl do sítě Groningenu další gól a mezi fanoušky se tak vrátila vítězná nálada.

Jak se ale ukázalo, hlasatel podal burácejícímu davu mylnou informaci, takže za několik okamžiků bylo mezi fanoušky Rody opět cítit rozčarování.

Utkání Groningenu v Telstaru tedy nakonec skončilo remízou 1:1 a o postupujícím do nejvyšší nizozemské soutěže se tak rozhodne až v závěrečném 38. kole. A v něm bude Groningen hostit právě Rodu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme