Pardubice otevřely nový stadion prohrou se Slavií. Tvrdík sledoval zápas z ‚klece‘ pro hostující fanoušky

Byla to v Pardubicích velká fotbalová sláva. Místní ligový klub se konečně dočkal skutečně domácího zápasu v nejvyšší soutěži. Po dvou a půl letech od postupu a po azylu v pražském Ďolíčku totiž nastoupil na vlastním novém stadionu. Na tribunách bylo plno. Vítězná premiéra to ale pro Pardubice nebyla. Poslední tým tabulky prohrál s vedoucí Slavií 0:2.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík (uprostřed nahoře) v sektoru fanoušků Slavie

Jaroslav Tvrdík (uprostřed nahoře) v sektoru fanoušků Slavie | Zdroj: Profimedia

„Stadion byl plný lidí, kteří vytvořili skvělou kulisu. Pro oba mančafty byl i dobrý trávník. Stadion je bomba. Myslím, že i pro Slavii to bylo příjemné.“ Pardubickému trenérovi Radoslavu Kováčovi ale kazil radost výsledek. Východočeši nebyli nějak výrazně horším týmem. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy po utkání Pardubic se Slavií

„Chtěli si zpříjemnit otevření nového krásného stadionu, takže do toho šli naplno a hráli dobře,“ vyprávěl slávistický gólman Ondřej Kolář, který mluvil o novém stadionu pochvalně.

Fanoušci pražského týmu ale řešili před zápasem, že sektor pro hosty je jako klec a že podobné věci nejsou potřeba. A na plot vyvěsili transparent s nápisem „výběh divokých fanoušků“.

Tvrdík v kotli Slavie

V jejich názoru je podpořil už v týdnu i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, který se pak vydal sledovat utkání do kotle. Na gesto šéfa klubu reagoval a podmínky v hostujícím sektoru komentoval i slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

„Říkal jsem mu, že nebude mít dobrý výhled a z fotbalu toho moc neuvidí, což mi teď po zápase potvrdil. Je ale dobré, že si to vyzkoušel. Může to být i návod pro nějaké jiné lidi, aby si to vyzkoušeli taky. Važme si lidí, kteří chodí na fotbal, a starejme se o jejich komfort. Samozřejmě se podle toho ale musí lidé chovat,“ prohlásil Trpišovský, který je rád, že je v Česku další nový fotbalový stadion pro ligu.

Přál by si, aby se dál zlepšovalo prostředí, aby nebyly „klece“, aby fanoušky lákal fotbal a aby se celkově zlepšovaly stadiony.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme