Mám radost z každého gólu a šance na hřišti, říká po trefě v Gzíře záložník Plzně Vlkanova

Fotbalisté Slavie postoupili do závěrečného kola kvalifikace Evropské ligy, hráči Plzně zase do stejné fáze bojů o Konferenční ligu. Západočeský tým měl o něco snadnější cestu. Gzíru porazil doma 4:0 a v odvetě na Maltě vyhrál 2:0. Poslední překážkou pro svěřence trenéra Miroslava Koubka v cestě do základní skupiny bude kazašský tým Tobol Kostanaj.

Gzíra (Malta) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Viktorie Plzeň Adam Vlkanova se raduje ze vstřeleného gólu v odvetném utkání proti Gzíře

Fotbalista Viktorie Plzeň Adam Vlkanova se raduje ze vstřeleného gólu v odvetném utkání proti Gzíře | Zdroj: Profimedia

Na skoro prázdném národním stadionu Ta' Qali pro necelých 17 tisíc fanoušků byla slyšet jen hrstka příznivců Viktorie Plzeň, která sledovala nezvyklou sestavu západočeského klubu. Trenér Miroslav Koubek totiž využil vhodné situace a po úvodním vysokém vítězství nechal některé opory při odvetě na Maltě odpočívat. Dal příležitost dalším.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fotbalisty a trenéra Plzně po postupu do 4. předkola Evropské konferenční ligy

„Potřebovali jsme kádr provětrat. Chtěl jsem zapojit do hry fotbalisty, kteří delší čas nehráli. V zápase se povedlo rozložit síly a v kontextu toho, že hrajeme stylem už pátý anglický týden v kuse, jsem spokojený,“ říká pro Radiožurnál Sport trenér Plzně Miroslav Koubek.

Plzeň neměla s odvetou větší potíže a pro jednoho hráče byla speciální. Mladý Jan Paluska zažil po ligové premiéře také první start v evropských pohárech. „Za takovou šanci jsem nesmírně rád. Děkuji za každou minutu na hřišti. Myslím si, že jsem odvedl dobrou práci, ale určitě mám co zlepšovat,“ přiznává osmnáctiletý záložník Paluska.

Navrátilec Vlkanova

Zlepšovat se chtějí i mnohem zkušenější fotbalisté. Například Adam Vlkanova, který v poslední době vypadl ze základní sestavy Viktorie Plzeň. Nyní ale dostal šanci a dal gól.

„Rád jsem za každý gól. Ze začátku se mi tolik nedařilo, ani týmu to tolik nešlo. Změnilo se to, konečně vyhráváme a já si rád počkám na další šanci,“ říká Vlkanova.

Na fotbalisty Plzně čeká v neděli v ligovém zápase Olomouc a pak cesta na úvodní zápas závěrečného předkola Evropské konferenční ligy do Kazachstánu. V cestě do základní skupiny stojí Plzni Tobol Kostanaj, který v Dublinu po penaltách vyřadil irské Derry City. Západočechy tak ve 4. předkole evropské soutěže čeká další dlouhý výlet.

„Když už člověk jde do letadla, tak neřeší, jestli tam bude trochu déle. Je to náročné, ale poradíme si s tím,“ dodal k cestování na zápasy Vlkanova.

Radiožurnál Sport, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme