Arsenal - Atlético 1:1. Gunners hráli dlouhou přesilovku, přesto přišli o náskok

Fotbalisté Arsenalu remizovali v prvním semifinále Evropské ligy s Atléticem Madrid 1:1 a vzdálil se jim postup do Ligy mistrů. Tým Arséna Wengera s Petrem Čechem na lavičce přitom hrál velkou část zápasu přesilovku.

Londýn (Aktualizováno: 22:55 26. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přesilovku Arsenalu využil Alexandre Lazacette

Přesilovku Arsenalu využil Alexandre Lazacette | Foto: Eddie Keogh | Zdroj: agentura Reuters

Fotbalisté Arsenalu hráli 80 minut zápasu proti Atléticu přesilovku, přesto si do Madridu k odvetě nepovezou vítězství. O hubený náskok po hlavičce Lacazetta je pár minut před koncem připravil Antoine Griezmann.

ONLINE: Arsenal - Atlético Madrid 1:1

Číst článek

První klíčové okamžiku uchazečů o finále Evropské ligy se udály už během prvních deseti minut zápasu. Francouzský rozhodčí Turpin dal první žlutou kartu krajnímu bekovi Atlética Vrsaljkovi už ve druhé minutě. 

O chvíli později Chorvat v dresu španělského klubu šlápl na nohu Lacazettovi, byl napomínán podruhé a musel do kabiny, aniž by se stihl zapotit. Zuřivě gestikulující kouč Simeone byl navíc vykázán na tribunu. 

Arsenal měl 80 minut přesilovky a většinu času strávil obléháním Oblakovy branky. Wilshere ale hlavičkoval pouze do náruče brankáře, neprosadil se ani Welbeck. 

Největší šanci prvního poločasu tak měli hosté. Partey se středem hřiště pronikl do pokutového území a Griezmann pálil tvrdě, ale doprostřed, kde byl připravený gólman Ospina. 

První gól zápasu přišel až po hodině zápasu. Griezmann ve středu hřiště ztratil míč, Jack Wilshere posadil centr přímo na hlavičku Alexandra Lacazetta, který zakončil přesně k tyči. 

Francouz měl i další šanci. Jeho střílený pas ale nikdo ze spolurháčů do branky neusměrnil, po Xhakově rohovém kopu zase zakončoval jen těsně vedle. 

Do konce zápasu zbývalo necelých 10 minut. Arséne Wenger i Petr Čech se na střídačce těšili na vítězství, když Antoine Griezmann napravil svou chybu. Francouz si naběhl na dlouhý nákop, využil špatného postavení domácí obrany, obešel Ospinu a vyrovnal. 

Arsenal - Atlético Madrid 1:0 (0:0)
Branka: 61. Lacazette - 82. Griezmann. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Vrsaljko (Atlético). ČK: 9. Vrsaljko. Diváci: 58 000.
Sestavy:
Arsenal: Ospina - Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey, Xhaka, Wilshere - Welbeck, Lacazette, Özil. Trenér: Wenger.
Atlético: Oblak - Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas - Correa (75. Savič), Níguez, Partey, Koke - Gameiro (60. Gabi), Griezmann (85. Torres). Trenér: Simeone.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme