Vaclík přestupuje do druhé španělské ligy. Do konce sezony bude působit v Albacete

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík přestoupil do Albacete. Čtyřiatřicetiletý člen širšího kádru české reprezentace podepsal s druholigovým španělským klubem coby volný hráč smlouvu do konce sezony poté, co v lednu předčasně skončil v týmu zámořské MLS New England Revolution. Albacete o tom informovalo na svém webu.

Video Albacete (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář české fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík

Člen širšího kádru české reprezentace přestupuje do druhé španělské ligy | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Právo/Profimedia

Vaclík se vrací do Španělska po dvou a půl letech. Mezi roky 2018 až 2021 hrál za Sevillu, s níž ovládl Evropskou ligu. Poté působil v Olympiakosu Pireus, anglickém Huddersfieldu a New England Revolution, kde však neodchytal jediný soutěžní zápas a na začátku roku se dohodl na rozvázání smlouvy.

V Albacete se gólman s 54 starty za reprezentační „áčko“ pokusí zabojovat o nominaci na letní mistrovství Evropy. Za národní mužstvo naposledy chytal v červnu při vítězství 4:1 v přípravném utkání v Černé Hoře. Šlo o jeho jediný reprezentační start v loňském roce.

Podle médií měl Vaclík více nabídek. V Albacete ho čeká boj o udržení v druhé španělské lize. Tým aktuálně figuruje v tabulce na sestupové 20. pozici, na příčky znamenající záchranu mu schází bod.

Klub Vaclíka potřebuje

Španělský klub si od zkušeného gólmana hodně slibuje. „Má životopis, na který dosáhne málokdo. Bude se snažit pomoci k tomu, aby náš klub splnil svůj cíl, a zároveň usilovat o nominaci na mistrovství Evropy,“ uvedlo Albacete.

Vaclíka čeká šesté zahraniční angažmá. Vedle Sevilly, Olympiakosu, Huddersfieldu a New England Revolution působil také v Basileji, s níž získal tři švýcarské tituly. V Česku chytal za Vítkovice, Žižkov a Spartu, s níž v sezoně 2013/14 získal double – triumf v lize a domácím poháru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme