Pastrňákův gól v prodloužení rozhodl o výhře nad Torontem, Boston postoupil do druhého kola play-off

David Pastrňák zařídil Bostonu v rozhodujícím sedmém utkání gólem v prodloužení výhru 2:1 nad Torontem a postup do druhého kola play-off NHL. Snížila se tak šance, že si česká hokejová hvězda a jeho spoluhráč Pavel Zacha zahrají na domácím mistrovství světa. Sezona v zámoří naopak skončila Davidu Kämpfovi.

New York (Aktualizováno: 9:59 5. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se raduje se spoluhráči z Bostonu

David Pastrňák se raduje se spoluhráči z Bostonu | Zdroj: Profimedia

Pastrňák odpověděl nejlepším možným způsobem na kritická slova trenéra Bostonu Jima Montgomeryho.

Pasta musí přidat, zní z úst kouče Bostonu na adresu českého útočníka. Bruins čeká rozhodující duel

Číst článek

Kouč po posledním utkání uvedl, že lídři musí být na ledě nejlepší a že musí vymyslet víc. Jmenoval právě Pastrňáka, který se stal hrdinou sedmého duelu.

Havířovský rodák byl nejrychleji u nahozeného puku, který se odrazil příhodně před branku, neukvapil se a bekhendovou kličkou spustil euforii v táboře Bruins.

Pastrňákova trefa

Boston, který v sérii ztratil vedení 3:1, prohrával od 50. minuty brankou Wiliama Nylandera. Už za 81 sekund vyrovnal obránce Hampus Lindholm, po jehož nahození puku ze středního pásma se prosadil Pastrňák v čase 61:54. Český útočník si připsal v sérii pět bodů (3+2).

Odpověď na kritiku

Pastrňák se stal hrdinou v pravou chvíli a navíc odpověděl na kritiku trenéra Jima Montgomeryho, který před dvěma dny pronesl, že čeká od české hvězdy víc a že se musí zlepšit.

Pastrňák trenéra chápal a prozradil, že neměl s jeho slovy problém. „Říkal jsem mu, že kdybych byl kouč a on na mém místě, udělal bych to samé,“ uvedl Pastrňák, který v zápasech číslo 5 a 6 nebodoval.

„Snaží se z každého hráče vytáhnout to nejlepší. Očekával víc. Souhlasil jsem, že musím být lepší. Vzal jsem to jako chlap a snažil být lepší. A stále můžu být lepší,“ pokračoval.

Montgomery dodal, že byl Pastrňák už od rána dobře naladěný. „Přišel, usmíval se a hned jsem slyšel: ,Tak co trenére, spal jsi dobře?‘ Když jsem viděl, v jakém je rozpoložení, tak jsem věděl, že bude hrát dobře,“ řekl Montgomery a ocenil i Pastrňákův výkon.

„Byl velmi dynamický. Myslím, že držel nejčastěji puk, vytvářel střely. Zároveň se nenutil do věcí, které se občas stávají talentovaným ofenzivním hráčům.“

Boston se střetne ve druhém kole s Floridou, která vyřadila Tampu Bay v pěti zápasech. Další dvojici tvoří Carolina s New Yorkem Rangers a Edmonton s Vancouverem. Coloradu vzejde soupeře ze série Dallas - Vegas, která také dospěla do rozhodujícího sedmého utkání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme