Kladnu v dohrávce extraligy nepomohl ani Jágrův návrat, s Vítkovicemi na vlastním ledě prohráli 2:3

Hokejisté posledního Kladna prohráli v dohrávce 29. kola s Vítkovicemi 2:3. Poslední Rytíři dvakrát vedli, přesto si připsali patnáctou porážku za sebou, podesáté v řadě vyšli naprázdno a na třináctou Mladou Boleslav dál ztrácejí 12 bodů. Hosté poskočili na 10. místo, v čase 48:21 rozhodl zápas druhou brankou v utkání útočník Jakub Kotala.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kladna během porady s trenérem Otakarem Vejvodou

Hokejisté Kladna během porady s trenérem Otakarem Vejvodou | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: Profimedia

Rytíři se před svými diváky představili po sérii čtyř venkovních utkání již s uzdraveným Jaromírem Jágrem, který nastupoval ve čtvrtém útoku.

Ostravané začali náporem a hned v úvodních sekundách měl obrovskou šanci Petr Chlán, ale brankář Mareks Mitens ho skvělým zákrokem vychytal.

Chuť a odhodlání domácích utnout šňůru neúspěchů přinesly ovoce v šesté minutě, kdy Richard Jarůšek vybojoval kotouč, v přečíslení dvou na jednoho naznačil střelu, místo ní ale našel Ondřeje Bláhu a tomu stačilo trefit odkrytou branku.

Ve druhé třetině měli opticky navrch spíše Ostravané. A dočkali se vyrovnání. Ve 27. minutě Kladenští propadli, hosté na dvě přihrávky připravili šanci pro Jakuba Kotalu, jenž tváří v tvář Mitensovi nezaváhal.

Zanedlouho mohli naopak dokonat obrat Vítkovičtí, Petr Fridrich ale zakončil ve velké šanci jen do horní tyčky. Před přestávkou po Jágrově střele neuspěl z dorážky Antonín Melka a skóre zůstalo vyrovnané.

Po 46 sekundách třetí části byl prvním vyloučeným hráčem na straně hostů Kotala a Rytíři sehráli přesilovku úspěšně. Jiří Ticháček nabil na kruh Eduardsovi Tralmaksovi a ten ranou bez přípravy propálil Lukáše Klimeše. Prakticky za stejných okolností Ostravané díky Williemu Raskobovi vyrovnali, jen s tím rozdílem, že potrestaný Klepiš byl v tu chvíli jedinou sekundu zpátky ve hře. A uběhlo 58 sekund a domácí zmrazil Kotala.

V 52. minutě se prodral do šance Melka, Yohann Auvitu zatáhl za záchrannou brzdu a sudí nařídili trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel Deven Sideroff, zakončil ale jen do Klimešovy lapačky. Domácím při závěrečné snaze o vyrovnání nevyšla ani hra bez gólmana, přestože posledních 22 sekund hráli přesilovku.

Dohrávka 29. kola hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. O. Bláha (Jarůšek), 43. Tralmaks (Ticháček, Klepiš) - 27. Kotala (Prčík, T. Šoustal), 48. Raskob (P. Zdráhal, Roberts Bukarts), 49. Kotala (Lakatoš, Chlán). Rozhodčí: Hribik, Květoň - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2673.
Sestavy:
Kladno: Mitens - Ticháček, T. Hejda, Slováček, Nemčík, Veber, Martenet, Babka - Tralmaks, Klepiš, Sideroff - Smoleňák, Melka, M. Procházka - Frolík, Jarůšek, O. Bláha - Jágr, Vimmer, Strnad. Trenér: O. Vejvoda ml.
Vítkovice: Klimeš - Raskob, Percy, L. Kovář, Mikuš, Grman, Auvitu, Prčík - Lakatoš, Chlán, Rihards Bukarts - P. Zdráhal, M. Barinka, Fridrich - Peterek, Krieger, Roberts Bukarts - T. Šoustal, Claireaux, Kotala. Trenér: Trnka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme