Rangers vyřadili Washington po čtyřech zápasech, krok od postupu je Hronkův Vancouver i Colorado

Hokejový brankář David Rittich neodvrátil těsnou prohru Los Angeles 0:1 ve čtvrtém zápase série proti Edmontonu. Kings prohrávají v prvním kole play off NHL 1:3 na zápasy, Rittich předvedl 12 zákroků. Naopak nejlepší tým základní části New York Rangers je prvním postupujícím, s Washingtonem si poradil 4:2 a sérii ukončil v nejkratším možném čase. K postupu mají blízko také hráči Vancouveru a Colorada.

New York (Aktualizováno: 8:51 29. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

T.J. Oshie z Washingtonu a Mika Zibanejad z Rangers ve vzájemném souboji

T.J. Oshie z Washingtonu a Mika Zibanejad z Rangers ve vzájemném souboji | Foto: Scott Taetsch | Zdroj: Profimedia

Hokejisté Edmontonu na Ritticha vyslali pouhých 13 střel a Los Angeles mělo výraznou převahu s 33 pokusy, na gólmana Stuarta Skinnera ale nevyzrálo. Český brankář nastoupil ve vyřazovací části poprvé a inkasoval jediný gól ve 32. minutě od Evana Boucharda v přesilové hře. Úspěšnost zákroků měl Rittich přes 92 procent, to se jeho konkurentovi Camu Talbotovi v předchozích třech duelech nepovedlo ani jednou.

Pouhé čtyři zápasy stačily Rangers na postup mezi nejlepší osmičku. Washingtonu nedali šanci. Ve čtvrtém utkání šli za postupem od první minuty, kdy otevřel skóre Kaapo Kakko. Capitals zásluhou Martina Fehérváryho srovnal na 1:1, ani jednou se ale nedostal do vedení a po dvou brankách ze třetí třetiny prohráli. Vítězný gól Rangers dal v čase 43:21 Artěmij Panarin.

Colorado se k postupu přiblížilo výhrou 5:1 nad Winnipegem. Avalanche v sérii prohráli první zápas, od té doby jsou však stoprocentní a mají namířeno do konferenčního semifinále. Třetí výhru zajistil Valerij Ničuškin, který se blýskl hattrickem.

Dobře rozehranou sérii mají také hokejisté Vancouveru, kteří porazili Nashville 4:3 na zápasy. Canucks ještě tři minuty před koncem prohrávali 1:3, Brock Boeser ale dvěma góly vystřelil prodloužení a v tom po minutě rozhodl Elias Lindholm. Český obránce Filip Hronek nebodoval.

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 4. zápas:
Washington - New York Rangers 2:4 (konečný stav série 0:4).

 

Západní konference - 4. zápasy:
Colorado - Winnipeg 5:1 (stav série 3:1), Nashville - Vancouver 3:4 v prodl (stav série 1:3), Los Angeles - Edmonton 0:1 (stav série 1:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme