Liberec osmi góly rozstřílel České Budějovice. Pardubice doma padly v prodloužení s Brnem

Liberec vyhrál v 34. kole extraligy v Českých Budějovicích 8:1 a připsal si třetí vítězství za poslední čtyři utkání. Budějovický Motor naopak prohrál třetí z uplynulých čtyř duelů. Čtyřmi body, za hattrick a jednu asistenci, zazářil Oscar Flynn.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 34. kola hokejové extraligy: HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno, 7. ledna 2024, Pardubice. Zleva Lukáš Kaňák z Brna, brankář Jan Kavan z Brna a Lukáš Sedlák z Pardubic.

Zleva Lukáš Kaňák z Brna, brankář Jan Kavan z Brna a Lukáš Sedlák z Pardubic | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Liberec - České Budějovice 8:1

Brzy po začátku si vypracoval slibnou příležitost domácí Adam Kubík, ale nezakončil po objetí branky zezadu. Iniciativu však převzali Severočeši. V sólové jízdě sice neuspěl Faško-Rudáš, ale jeho spoluhráč Flynn ujel Douderovi a kličkou do bekhendu otevřel skóre.

Po nejhorší třetině, kterou Motor předvedl v letošní sezoně, nastoupil do brankoviště Hrachovina.

Uplynulo pouhých 40 vteřin a kapituloval i Hrachovina, z přečíslení dva na jednoho se prosadil u pravé tyčky Flynn. O tři minuty později se objevil Rychlovský sám před Hrachovinou, ale branku nedal.

Domácí byli zřejmě zlomení a brzy nechali ujet Faško-Rudáše, který skóroval bekhendem u pravé tyčky. Krátce poté se zblízka prosadil také Flynn. Libereckou branku se ještě pokusili ohrozit Simon s Valským, ale ztroskotala i jejich akce. Čisté konto Královi nakonec pokazil Simon, jenž se trefil švihem z mezikruží.

Na turnaji jsme měli skvělou partu. V zápase o bronz jsem věděl, že to kluci nevzdají, říká Sapoušek

Číst článek

Pardubice - Brno 3:4

Hokejisté Pardubic prohráli v utkání 34. kola extraligy s Brnem 3:4 v prodloužení. Hosté na východě Čech vedli už o dva góly, Dynamo dvakrát srovnalo, ale v 64. minutě rozhodl Kristián Pospíšil.

Ten v utkání skóroval dvakrát, stejně jako Tomáš Marcinko. Brněnská Kometa vyhrála teprve druhý z posledních osmi zápasů. Druhé Dynamo ztrácí na vedoucí Spartu tři body, ale má tři zápasy k dobru.

Hosté z Brna se dostali do vedení v páté minutě, kdy Marcinkova přihrávka i s tečí pardubického hráče doputovala k Pospíšilovi, který prostřelil brankáře Milana Kloučka a vstřelil první gól Komety.

Pardubičtí byli dál střelecky aktivnější a ve 28. minutě snížili. Obránce Dvořák posunul puk do střelecké pozice Poulíčkovi, jenž dělovkou poprvé překonal Kavana. Východočeši pak využili svou třetí přesilovku v utkání, když ve 33. minutě Radil našel před brankou Sedláka.

Třetí dějství zahájil Pospíšil z Komety, jenž trefil tyčku pardubické branky. Na druhé straně neuspěl v zakončení Kaut, zanedlouho udeřili hosté. Ve 46. minutě se z prostoru kruhu opřel do puku Marcinko a vrátil Kometě vedení.

Za další tři minuty bylo srovnáno, když po přihrávce zpoza branky skóroval pardubický Mandát.

Hned v úvodní minutě prodloužení Marcinko fauloval Sedláka, Pardubičtí hráli ve čtyřech proti třem, ale Kavan svými zákroky zachránil Kometu. O chvíli později totiž akci Brna zakončil Pospíšil, jehož střela se po zákroku Kloučka došourala do pardubické branky.

Olomouc - Plzeň 7:3

Hokejisté Olomouce doma porazili Plzeň 7:3 a oplatili jí středeční vysokou porážku ze západu Čech 0:8. Dosáhli tak na teprve druhou výhru z posledních sedmi zápasů. Hanáci si výrazně pomohli přesilovkami, ve kterých zaznamenali hned pět gólů.

Západočechy tak přeskočili v tabulce a posunuli se na 10. místo, Plzeň však odehrála o dva zápasy méně.

Hosté zkorigovali skóre v čase 26:34 zásluhou Matýsova pokusu zápěstím, za Hanáky však vzápětí odpověděl Kunc. Hlavaje v plzeňské brance po tomto gólu nahradil Pavlát. Na druhé straně se v polovině zápasu podruhé prosadil Matýs, kterého olomoucká obrana nechala nepokrytého.

Hosty přesto ve třetím dějství dostal na kontakt dorážející Jakub Pour. Jeho trefu ještě rozhodčí přezkoumávali na videu, kopnutí puku do branky ale neodhalili.

Jenže Olomouci se dařily přesilovky. Čtvrtou v zápase využil v 54. minutě Silvester Kusko, jenž blízka doklepával do volné části branky. Západočeši v závěru zkusili risk bez brankáře, výhru domácích však ještě zpečetili Jan Bambula a v další přesilovce Lukáš Klimek.

Třinec - Mladá Boleslav 2:1

Třinečtí hokejisté udolali ve 34. kole extraligy na svém ledě Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení. Obhájce titulu prohrával od 42. minuty po gólu Sebastiána Maláta, ale v čase 53.52 vyrovnal Viliam Čacho a prodloužení rozhodl už po třinácti sekundách Martin Marinčin.

Třinečtí Oceláři porazili i počtvrté v sezoně Bruslařský klub Mladá Boleslav, který zůstává po čtvrté prohře v řadě v soutěži poslední.

„Bolka hraje dobře. Bojuje, nic jiného jí nezbývá. Je na konci tabulky, takže o to je pro soupeře nepříjemnější a zápasy jsou vyrovnané,“ uvedl Marinčin po třetí remíze v řadě ve vzájemných utkáních.

I před pěti dny vyhráli Oceláři v Mladé Boleslavi po nájezdech. „Celkově je liga dost vyrovnaná. Je to vidět i na výsledcích. Hráli jsme nahoru dolů, ale padlo málo gólů. Každý má dobrou obranu,“ doplnil autor vítězné branky.

Sparta Praha - Vítkovice 4:2 

Hokejisté Sparty ve 34. kole nejvyšší soutěže vyhráli na ledě Vítkovic 4:2 a také počtvrté v sezoně s nimi vybojovali plný počet bodů. Pražané zápas znovu i bez řady zraněných hráčů rozhodli třemi góly ve druhé části, dvě branky a nahrávku si připsal Filip Chlapík.

Sparta dokázala venku vyhrát pošesté za sebou a drží první místo v extraligové tabulce.

Místo Matěje Machovského nastoupil ve třetím dějství na led Klimeš a zápas se už jen dohrával. Domácí neměli žádnou protizbraň, Pražané v poklidu kontrolovali průběh i vedení. Chlán mohl v závěru alespoň snížit, ale v přesilovce trefil tyčku.

 Hradec Králové - Kladno 1:2

Hradec Králové vyhrál na ledě proti Kladnu 2:1 v prodloužení a porazil tak Rytíře posedmé za sebou. Utkání rozhodl v čase 61.20 útočník Christophe Lalancette. Kladno prohrálo počtvrté za sebou a je i nadále předposlední s náskokem tří bodů na Mladou Boleslav.

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Na začátku třetí minuty se dostali do přečíslení dva na jednoho. Ve 22. minutě se Středočechům podařilo podruhé skórovat, gól Vebera ale rozhodčí po takzvané trenérské výzvě Mountfieldu neuznali.

Před střelou kladenského obránce se totiž dostala hokejka Procházky do kontaktu s brankářem Lukášem. Východočeši poté soupeře výrazně střelecky přehrávali, na Bowa ve druhé vyslali ve druhé třetině 15 střel.

V prodloužení mohl o výhře domácích rozhodnout Pytlík, svou akci ale ideálně nezakončil. O pár vteřin později se na druhé straně trefil Lalancette.

Karlovy Vary - Litvínov 2:1

Karlovy Vary zdolaly doma Litvínov 2:1 v prodloužení a oslavily třetí výhru za sebou. Rozhodl o tom v čase 62.56 útočník Filip Koffer. Litvínov prohrál druhý z posledních tří zápasů a s Energií prohrál i ve středu doma v předehrávaném 47. kole 1:6.

Domácí díky včasnému napadání v útočném pásmu bránili Severočechům v rozvinutí útočných akcí a po střelách Černocha a Kangasniemiho byli Karlovarští blízko druhé brance.

Do šaten se nakonec šlo za nerozhodného stavu, protože hosté vyrovnali 55 sekund před první pauzou. Po prudké střele Hlavy se puk od pravé tyčky odrazil ke Kirkovi, pro kterého již nebyl problém poslat jej do odkryté branky.

34. kolo hokejové extraligy:

Hokejová Tipsport extraliga - 34. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0), Karlovy Vary - Litvínov 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0), Vítkovice - Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:3, 1:0), České Budějovice - Liberec 1:8 (0:4, 0:1, 1:3), Kladno - Hradec Králové 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1), Olomouc - Plzeň 7:3 (2:0, 2:2, 3:1), Pardubice - Brno 3:4 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1).
Banes Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 1:8 (0:4, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 57. D. Simon (Valský) - 9. Flynn (A. Najman, Knot), 11. M. Ivan (Kelly Klíma, Birner), 16. A. Najman (Flynn), 17. Faško-Rudáš (Rychlovský, M. Ivan), 21. Flynn (Hawryluk), 47. Bulíř (Birner), 49. Faško-Rudáš (Knot, Filippi), 50. Flynn (Hawryluk). Rozhodčí: M. Sýkora, Ondráček - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 6251.
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Sideroff (O. Bláha, Ticháček) - 32. T. Pavelka (Jergl), 62. Lalancette. Rozhodčí: Mrkva, Úlehla - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2289.
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Dej, 60. Fridrich (Raskob, Vondráček) - 10. Chlapík (O. Najman), 21. Kempný (Řepík, Chlapík), 33. Sobotka (Kempný), 40. Chlapík. Rozhodčí: Hradil, Mejzlík - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Lakatoš - Hauser oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 7382.
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 7:3 (2:0, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. J. Káňa (Nahodil, Ondrušek), 8. Nahodil (J. Káňa, Bambula), 24. Nahodil (Ondrušek, Bambula), 28. Kunc (Ondrušek), 54. Kusko (Macuh, Kunc), 58. Bambula (Kunc), 59. Klimek (Ondrušek, Nahodil) - 27. Matýs (Söderlund), 31. Matýs (Söderlund), 48. Pour (Mertl, Söderlund). Rozhodčí: Hribik, Jaroš - Axman, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6, navíc J. Knotek (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 5:0. Diváci: 4258.
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Dej, 60. Fridrich (Raskob, Vondráček) - 10. Chlapík (O. Najman), 21. Kempný (Řepík, Chlapík), 33. Sobotka (Kempný), 40. Chlapík. Rozhodčí: Hradil, Mejzlík - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Lakatoš - Hauser oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 7382.
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 54. Čacho (D. Voženílek, J. Jeřábek), 61. Marinčin (D. Voženílek) - 42. Malát (Fořt, Rohlík). Rozhodčí: Cabák, Šír - Blažek, Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití: Diváci: 4744.
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:4 v prodl (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Poulíček (T. Dvořák, Čerešňák), 33. L. Sedlák (Radil), 49. Mandát (Cienciala, T. Dvořák) - 5. K. Pospíšil (Marcinko), 13. Marcinko (Ščotka, K. Pospíšil), 46. Marcinko (Ščotka), 64. K. Pospíšil (Osburn). Rozhodčí: Kika, Šindel - Lhotský, Thuma. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 9892.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme