Český gólman Dostál inkasoval v NHL osm branek. Jeho Anaheim prohrál s Coloradem 2:8

Lukáš Dostál inkasoval v NHL poprvé v kariéře osmkrát a s Anaheimem podlehl v Coloradu vysoko 2:8. Český brankář pustil pět gólů ve třetí třetině. Debakl Ducks mírnil jednou asistencí Radko Gudas. Filip Hronek pomohl prvním gólem sezony Vancouveru k obratu proti New York Islanders z 1:3 na 4:3 v prodloužení a bodoval v jedenáctém zápase v řadě. Český bek ale neprotáhl šňůru deseti duelů s přihrávkou.

New York (Aktualizováno: 7:37 16. 11. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český gólman Lukáš Dostál v druhé třetině zápasu

Český gólman Lukáš Dostál v druhé třetině zápasu | Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dostál vstupoval do utkání s bilancí pěti výher ze sedmi startů a úspěšností zásahů 91 procent. Ani v Coloradu dlouho nic nenasvědčovalo, že by překonal výkon z letošního února, kdy mu Buffalo nasázelo sedm branek.

S Anaheimem, který vyhrál venku předchozích pět zápasů, prohrával ještě ve 35. minutě jen o gól (1:2). Ve třetí třetině ale inkasoval z každé druhé střely.

Dostál si připsal třicet zákroků a za branky nemohl. V zápase jej dvakrát překonal Valerij Ničuškin, v obou případech tečí. Třemi body se podíleli na kanonádě Joel Kiviranta (1+2) a Cale Makar (0+3). Gudas asistoval u první branky Anaheimu, když jeho střelu od modré čáry tečoval Sam Carrick.

Vancouver prohrával s Islanders po první třetině 0:2 a v polovině zápasu 1:3. Kanadský klub smazal ztrátu v přesilových hrách. Brock Boeser snížil a Hronek vyrovnal ve dvouminutové hře Canucks pěti proti třem.

Český bek se prosadil střelou bez přípravy zpoza levého kruhu. Zápas rozhodl Hronkův parťák z obrany Quinn Hughes, který v utkání zaznamenal i dvě přihrávky a stal se první hvězdou zápasu.

VÝSLEDKY NHL

Carolina - Philadelphia 1:3, Edmonton - Seattle 4:3 v prodl., Colorado - Anaheim 8:2, Vancouver - NY Islanders 4:3 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme