Nečas opět bodoval a Carolina je krok od postupu. Floridské derby i potřetí ovládli Panthers

Útočník Martin Nečas asistoval u výhry Caroliny 3:2 na ledě NY Islanders a pomohl Hurricanes ke třem postupovým mečbolům. Za rychlým proklouznutím do semifinále Východní konference vykročila také Florida, která ve třetím zápase vyhrála na ledě Tampy Bay 5:3.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Caroliny Hurricanes Dmitrij Orlov a útočník New Yorku Islanders Jean- Gabriel Pageau ve 3. utkání 1. kola play off

Carolina Hurricanes porazila New York Islanders i potřetí a je krok od postupu | Foto: Dennis Schneidler | Zdroj: Reuters / USA TODAY

Nečas si svůj třetí bod v aktuálním play off připsal v páté minutě, kdy se jeho nástřel před branku šťastně odrazil až k zakončujícímu obránci Brentu Burnsovi. Kanadský veterán napřáhl na vrcholku kruhu a jeho nenápadný pokus zapadl až do branky.

O šest minut později hosté zvýšili na 2:0 a opět se prosadil obránce. Nevydařený přechod Islanders do útočného pásma potrestal Dmitrij Orlov, jenž si z druhé vlny najel na nahrávku krajana Andreje Svečnikova. Ve druhé třetině Islanders zápas zdramatizovali. Po 40 minutách snížili na 2:3, víc ale nestihli a jsou jediný krok od rychlého vyřazení.

Ve stejné pozici je po čtvrtečním duelu také Tampa Bay, která doma podlehla Floridě 3:5 a v play off dál čeká na vítězství. Lightning ve třetím zápase série do 30. minuty vedli, poté ale převzali iniciativu hosté, kteří vyhráli druhou půlku zápasu jednoznačně 4:1.

Dvěma góly konečné vítězství 5:3 řídil Matthew Tkachuk, gólem a nahrávkou se do statistik zapsali Brandon Montour a Steve Lorentz.

1. kolo play off NHL

Východní konference - 3. zápasy:

Tampa Bay - Florida 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)

Branky: 21. Stamkos, 23. Motte, 55. Paul - 11. a 60. M. Tkachuk, 30. Reinhart, 37. Montour, 50. Lorentz. Střely na branku: 29:31. Diváci: 17.255. Hvězdy zápasu: 1. Montour (Florida), 2. Stamkos (Tampa Bay), 3. Bobrovskij (Florida). Stav série 0:3.

 

New York Islanders - Carolina 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Branky: 23. Engvall, 38. Nelson - 5. Burns (Nečas), 11. Orlov, 28. S. Aho. Střely na branku: 31:22. Diváci: 17.255. Hvězdy zápasu: 1. Svečnikov, 2. Burns (oba Carolina), 3. Engvall (NY Islanders). Stav série 0:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme