Kubalík skóroval v NHL poprvé od ledna, dvakrát překonal Vladaře. Nečas si připsal asistenci

Dominik Kubalík pomohl v NHL dvěma góly k vítězství hokejistů Detroitu 5:2 v Calgary a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Český útočník překonal v obou případech krajana Daniela Vladaře, který inkasoval pětkrát z 24 střel. Vítězství Red Wings podpořil asistencí také Filip Zadina. Carolina zdolala i díky přihrávce Martina Nečase doma Montreal 6:2. David Rittich kryl 21 z 23 střel, ale neodvrátil prohru Winnipegu 1:3 v Columbusu.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík | Foto: Sergei Belski | Zdroj: Reuters

Kubalík vyrovnal v závěru úvodní třetiny na 1:1, když z levého kruhu trefil místo mezi tělem a rukou Vladaře. Plzeňský rodák skóroval v NHL poprvé od 19. ledna a po osmi zápasech.

Detroit rozhodl o páté výhře v řadě v rozmezí 36. až 44. minuty, během kterých zlomil třemi góly nerozhodný stav 2:2. Povedený úsek odstaroval Kubalík, který zakončil souhru celé formace střelou do odkryté branky.

Na něj vzápětí navázal Tyler Bertuzzi po další rychlé kombinaci. Vítězství pojistil střelou z levého kruhu mezi Vladařovy betony Pius Suter, jemuž přistrčil puk Zadina.

Nečas bodoval poprvé od pauzy kvůli Utkání hvězd. Český centr předal kotouč Jesperimu Kotkaniemu, který vyrazil na zteč od obranné modré čáry a sólový únik završil gólem na 1:1. Ještě ve 43. minutě bylo skóre vyrovnané 2:2, poté Carolina rozhodla o výhře čtyřmi góly. Hlavním hrdinou zápasu se stal Seth Jarvis, který v NHL nasázel poprvé hattrick.

V Columbusu, který byl před utkáním nejhorším týmem soutěže, otevřel skóre Kyle Connor dvě sekundy před koncem prvním třetiny. Rittich držel čisté konto půlku zápasu, než jej v přesilové hře překonal střelou na lapačku Patrik Laine.

Rozhodující moment nastal v 50. minutě, ve které Kent Johnson naznačil přihrávku a střelou z otočky v pravém kruhu zaskočil Ritticha. Puk mu prošel mezi betony. Výhru zpečetil Boone Jenner při risku Winnipegu bez gólmana.

Boston ovládl i bez bodových příspěvků českých hráčů zápas v Nashvillu a vyhrál 5:0. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Jeremy Swayman, který zastavil 28 střel a vychytal druhou nulu v sezoně. Lídr NHL rozhodl třemi góly ve druhé třetině, po dvou bodech si připsal Patrice Bergeron (1+1) a Nick Foligno (0+2). David Pastrňák vystřelil pětkrát, ale čtyřicátý gól v sezoně nedal.

Výsledky NHL

Washington - Florida 3:6, Carolina - Montreal 6:2, Columbus - Winnipeg 3:1, Nashville - Boston 0:5, Calgary - Detroit 2:5, St. Louis - New Jersey 4:2, Seattle - Philadelphia 6:2, Vegas - San Jose 2:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme