Pastrňák připravil dva góly a pomohl Bostonu k výhře, Zadinova gólová akce San Jose nestačila

Filip Zadina vstřelil v NHL po asistenci Tomáše Hertla v 57. minutě vyrovnávací gól, ale hokejisté San Jose v Ottawě nebodovali a prohráli 4:5. David Pastrňák pomohl Bostonu dvěma nahrávkami k vítězství 4:3 v prodloužení na ledě St. Louis. Petr Mrázek inkasoval dvakrát z 29 střel při prohře Chicaga 1:3 s Dallasem. Anaheim podlehl i přes 36 zákroků Lukáše Dostála na ledě Tampy Bay 1:5.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák oslavuje branku se spoluhráči z Bostonu

David Pastrňák oslavuje branku se spoluhráči z Bostonu | Zdroj: Reuters

David Rittich nastoupil do branky Los Angeles od třetí třetiny a ze tří střel neinkasoval. Jeho spoluhráči v závěrečné části zmírnili prohru v Detroitu z 1:5 na konečných 3:5.

Philadelphia otočila v NHL zápas na ledě Minnesoty, Dallas nestačil na Nashville

Číst článek

San Jose prohrávalo v polovině úvodní třetiny 0:2, ale ve 27. minutě vedlo 3:2. Ottawa ještě v prostřední části otočila na 4:3 a těsný výsledek držela až do 57. minuty.

O náskok připravila kanadský klub spolupráce českých hráčů: Hertl přihrál z levé strany do pravého kruhu Zadinovi, který vyrovnal střelou bez přípravy pod horní tyč a připsal si pátý gól v sezoně.

Ottawa odpověděla ještě v základní hrací době a pět sekund před koncem třetí třetiny rozhodl z dorážky Vladimír Tarasenko. Hrdinou vítězů byl ale Tim Stützle, jenž asistoval u čtyř branek.

Výhra Bostonu

Po dvou gólech Bostonu vstřelili Brad Marchand a Charlie McAvoy, který ukončil prodloužení individuální akcí. Vítěznému gólu předcházelo, že útočník St. Louis Robert Thomas přišel po zákroku Pastrňáka na hranici pravidel o puk. McAvoy jej ve středním pásmu sebral a v přečíslení dva na jednoho vystřelil přesně nad vyrážečku.

Druhý bod si Pastrňák připsal ve 48. minutě: v přesilové hře pět na tři ideálně uvolnil v pravém kruhu Marchanda a ten střelou do prázdné branky upravil na 3:2. Havířovský rodák si polepšil na 59 bodů (25+34) a v produktivitě soutěže se vyhoupl na třetí místo. Boston postrádal kvůli nemoci Pavla Zachu.

Mrázek chytal ve čtvrtém utkání Chicaga v řadě a čisté konto držel až do 43. minuty, v níž vyrovnal v přesilové hře Matt Duchene.

Z přečíslení dva na jednoho rozhodl v čase 54:54 střelou mezi betony Mason Marchment a výhru Dallasu zpečetil Joe Pavelski při hře domácích bez gólmana. Mrázek inkasoval v každém z posledních tří startů jen dvakrát, ale tým nezískal ani bod.

Tampu Bay nasměrovaly k výhře tři využité přesilové hry v prostřední třetině, po níž vedla 3:1. Střelou od modré čáry otevřel skóre Victor Hedman a Dostála ještě dvakrát překonal Steven Stamkos.

Zbývající dvě branky vstřelili domácí v posledních deseti minutách. Výhru zvýraznili Calvin de Haan, který zaskočil českého brankáře nahozením od levého mantinelu, a Brandon Hagel z dorážky.

Výsledky NHL:

Washington - NY Rangers 3:2, Ottawa - San Jose 5:4, Florida - New Jersey 1:4, Toronto - Colorado 3:5, Montreal - Edmonton 1:2 v prodl., Detroit - Los Angeles 5:3, Tampa Bay - Anaheim 5:1, Carolina - Pittsburgh 3:2 v prodl., Columbus - Seattle 4:7, Winnipeg - Philadelphia 0:2, Chicago - Dallas 1:3, St. Louis - Boston 3:4 v prodl., Nashville - NY Islanders 3:1, Minnesota - Arizona 0:6, Buffalo - Vancouver 0:1, Vegas - Calgary 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme