Trenéra národního týmu čeká finální nominace: Potřebujeme hráče, které to nakopne, přeje si Rulík

Čeští hokejisté odehrají v Brně od čtyř hodin odpoledne proti Švýcarsku poslední přípravný zápas před domácím mistrovství světa, to nejdůležitější se ale stane až po samotném utkání. Trenéři totiž ještě večer oznámí nejdříve hráčům a pak i veřejnosti závěrečnou nominaci na světový šampionát v Praze a Ostravě. Přetlak v kádru je zatím velký a tak vedení týmu čeká ještě dost škrtání.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér národního týmu Radim Rulík a Filip Zadina

Trenér národního týmu Radim Rulík a Filip Zadina | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Přípravného turnaje v Brně se zúčastnilo třicet sedm hokejistů a i když některé už reprezentační trenéři poslali domů, stále je čeká závěrečný výběr pětadvaceti jmen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak bude trenér hokejové reprezentace Radim Rulík vybírat finální nominaci pro mistrovství světa

Jak vnímají hráči boj o místo popisuje útočník Lukáš Sedlák: „Všichni tady máme cíl jasný a je nás tady hodně. Konkurence je velká a nezbývá nic jiného, než makat a poprat se o nominaci.“

Jistou nominaci nemají podle trenérů ani hráči z NHL. Zkušený obránce Anaheimu Ducks Radko Gudas tento přístup chápe. „Je dobré mít takto širokou základnu a možnost vybírat ze spousty hráčů,“ myslí si obránce s bohatými zkušenostmi z NHL.

Trenér Radim Rulík vysvětluje, proč i na závěrečný turnaj před startem domácího mistrovství světa zvolil takto široký kádr a testuje co nejvíc hráčů.

„Potřebujeme si vytipovat hráče a zvolit takové, kterým budeme věřit, že když se do nominace dostanou, tak nedojde k poklesu formy, ale že je to nakopne a namotivuje. Takové typy hráčů bychom do mužstva chtěli,“ vysvětluje kouč národního týmu.

Hokejová reprezentace prohrála na Českých hrách i druhý zápas, tým nestačil na Švédsko

Číst článek

Dvě prohry

Výsledkově se ale zatím českému týmu v Brně nedaří, s Finy i Švédy prohrál s celkovým skóre 1:6.

Oba duely odehráli Češi ve výrazně jiné sestavě a třeba při přesilovkách evidentně vázla souhra. Podle trenéra je přesto lepší přípravu využít k výběru hráčů než k jejich sehrávání.

„Kanaďané se sejdou na letišti a dají to dohromady během pár dní. Pokud my zvolíme správné typy, tak věřím, že bude dostatek času,“ má jasno Rulík.

Že trenéry čeká ještě hodně rozhodování dosvědčuje i to, že i když utkání se Švýcary začne v Brně už ve čtyři hodiny odpoledne, nominační tisková konference předběžně plánovaná až na 21. hodinu večerní.

David Nekvinda, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme