Trenér hokejistů Rulík nominoval na České hokejové hry v Brně. K týmu se přidá deset hráčů z NHL

V nominaci domácích hokejistů na České hry v Brně je deset posil z NHL. Ve výběru kouče Radima Rulíka pro generálku před mistrovstvím světa v Praze jsou brankáři Petr Mrázek z Chicaga, Karel Vejmelka z Arizony, Lukáš Dostál s obráncem Radkem Gudasem z Anaheimu, další bek Jan Rutta s útočníkem Filipem Zadinou ze San Jose a další forvardi Ondřej Palát s Tomášem Noskem z New Jersey, Dominik Kubalík z Ottawy a Radim Zohorna z Pittsburghu.

Praha (Aktualizováno: 14:10 29. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenéři reprezentace Radim Rulík a Tomáš Plekanec

Trenéři reprezentace Radim Rulík a Tomáš Plekanec | Foto: Martin Baumann | Zdroj: Profimedia

V přípravě na domácí MS nepokračují brankáři Dominik Frodl, Lukáš Klimeš a Jakub Málek, obránci Andrej Šustr, Filip Pyrochta a Jakub Galvas a útočníci Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský a Matyáš Kantner. Ještě před duely se Slovenskem v minulém týdnu skončil kvůli zranění bek Petr Zámorský.

V kádru je aktuálně 32 hokejistů – tři brankáři, devět obránců a dvacet útočníků. Rulík ještě osloví kandidáty z finálové série extraligy mezi Třincem a Pardubicemi, která skončila v neděli večer.

„Všichni víme, že finále skončilo v neděli pozdě v noci. Pondělí a úterý si dáváme na to, abychom hráče, které máme vytipované, kontaktovali, zda jsou v pořádku, aby nás případně doplnili. Zatím jen nevíme časovou osu, zda od středy, případně čtvrtka. Bude to na základě domluvy s jednotlivými hráči, pak bychom jejich nominaci zveřejnili,“ vysvětlil Rulík.

Češi vstoupí do závěrečného turnaje Euro Hockey Tour, který se bude hrát pod názvem Betano Hockey Games, ve čtvrtek proti Finsku od 18.00. O víkendu je čekají zápasy od 16.00: v sobotu proti Švédsku a v neděli proti Švýcarsku. Ve Winning Group Areně se sejde Rulíkův výběr v úterý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme