V dětství mu amputovali část ruky, teď si americký fotbalista zahraje NFL se svým bratrem

Fascinující příběh přinesl letošní draft NFL. Dvaadvacetiletý Shaquem Griffin, kterému v dětství lékaři amputovali část ruky, se dočkal angažmá v nejlepší lize amerického fotbalu na světě. Navíc ho draftoval tým Seattle Seahawks, kde už působí jeho dvojče Shaquill.

Seattle Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Shaquem Griffinna před letošním draftem NFL.

Shaquem Griffinna před letošním draftem NFL. | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Shaquem Griffin se narodil s vrozenou vadou, kvůli které se mu správně nevyvinuly prsty na levé ruce. Ve čtyřech letech si kvůli bolestem, které postižení provázely, pokusil zakrnělé prsty uříznout. Hned druhý den mu část ruky amputovali v nemocnici.

'Nebráním se, nemůžu dýchat.' Zadržený hráč amerického fotbalu protestuje proti zákroku policie

Číst článek

Navzdory svému hendikepu se Shaquem Griffin odmalička věnoval sportu, na střední škole hrál americký fotbal nebo baseball. Díky svým fotbalovým výkonům si pak vysloužil spolu se svým dvojčetem Shaquillem sportovní stipendium na University of Central Florida.

Všechny pochybovače, kteří tvrdili, že stipendium dostal z lítosti či kvůli svému úspěšnému bratrovi, vyvedl z omylu, když ho American Athletic Conference v roce 2016 vyhlásila nejlepším defenzivním hráčem univerzitní soutěže, kde působil.

A v sobotu se Shaquen dočkal ještě většího úspěchu - vysněného draftu do NFL. Jako 141. hráče v pořadí si ho vybrali Seattle Seahawks, tedy tým, ve kterém už od minulého roku působí jeho bratr Shaquill.

„Nemohl jsem dýchat. Nevěděl jsem, co mám říct,“ líčil televizi ESPN Shaquen chvíli, kdy se dozvěděl, že o něj tým ze Seattlu stojí a že si opět zahraje se svým bratrem.

Jediným jednorukým hráčem, který se dočkal draftu do NFL, byl dosud Ellis Jones, kterému se to povedlo v roce 1945. Příběh dvojčat Griffinových je zároveň první případ od roku 2001, kdy dva sourozence draftoval stejný tým. Před sedmnácti lety se v Tennessee Titan sešel Andre Dyson se svým bratrem Kevinem, kterého Titans draftovali o tři roky dříve.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme