Rudolfův pohár v kladrubském hřebčíně láká světovou špičku. ‚Přijeli ti nejlepší,‘ říká ředitel Machek

Elegantní obloučky na hladkém trávníku, ale i jízdy bahnem a přes vodu. Tak vypadají soutěže na Rudolfově poháru v kladrubském hřebčíně. Závody spřežení jsou letos rekordní. Startují na nich nejlepší jezdci světa a do Kladrub dorazilo zhruba tři sta koní.

Kladruby nad Labem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozataj na Rudolfově poháru v Národním hřebčíne Kladruby nad Labem

Vozataj na Rudolfově poháru v Národním hřebčíne Kladruby nad Labem | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Čeští jezdci to nebudou mít snadné, protože na letošní ročník dorazili ti nejlepší. „Absolutní světová jednička v soutěži čtyřspřeží, Boyd Exell. Ten je téměř k neporažení,“ prozrazuje největší hvězdu letošního ročníku ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem Jiří Machek.

Hvězdy světového parkuru se vrátí do Česka. Od roku 2025 se opět bude konat seriál Prague Playoffs

Číst článek

Vedle něho bych mohl uvést mistra Evropy Michaela Brauchleho nebo výborného jezdce Von Steina z Německa. Je tady kompletní belgické družstvo, kteří patří mezi absolutní světovou špičku. Jsou tady i nejlepší jezdci z Maďarska,“ doplňuje pole favoritů Machek.

Přehrát

00:00 / 00:00

V kladrubském hřebčíně se o představí absolutní špička v závodě spřežení

V soutěžní drezuře musí vozatajové zvládnout předepsanou jízdu ve vytyčeném obdélníku, ve kterém jsou rozestaveny budky s rozhodčími. Je to ukázka přesnosti, ladnosti, často se tady mluví o přirovnání ke krasobruslení. 

„Dovolím si říci, že loňský ročník Rudolfova poháru se povedl a právě proto sem poprvé přijeli ti absolutně nejlepší jezdci, co se týče soutěže čtyřspřeží. Myslíme si, že si to řekli mezi sebou a přivezli s sebou další,“ dodává Machek.

Rudolfův pohár, který se letos může pyšnit rekordní účastí, bude pokračovat až do neděle. Na závodníky po drezurách čeká ještě maraton a překážkové jízdy, soutěž čtyřspřeží bude navíc i kvalifikací do Světového poháru.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme