Staněk obsadil v poslední kvalifikaci sezony formule 2 15. místo. V Abú Zabí se rozhodne i o titulu

Český závodník Roman Staněk obsadil v kvalifikaci na poslední letošní závod formule 2 15. místo. Na vítězného Australana Jacka Doohana ztratil přes osm desetin sekundy.

Abú Zabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk

Roman Staněk | Zdroj: Dutch Photo Agency

„Je tam vlastně jen jedno místo, kde se dá předjíždět, takže bude hodně záležet na výsledku kvalifikace,“ uvědomoval si Staněk už ve čtvrtek nástrahy okruhu Yas Marina. Do sprintu i hlavního závodu v rámci Velké ceny Abú Zabí však bude vyjíždět z hloubi startovního pole.

Rodák z Valašského Meziříčí se takřka celou kvalifikaci držel mezi nejlepšími. Trať však neustále zrychlovala, a zatímco Staněk se v závěru během posledního pokusu nezlepšil, tak ostatní této šance využili a posunuli se pořadím vzhůru.

Staněk tak nenavázal na povedenou kvalifikaci pro předchozí závod na Monze, kdy skončil třetí. Na okruhu Yas Marina ve Spojených arabských emirátech ho čeká stíhací jízda.

Závěr sezony formule 2 v Abú Zabí rozhodne i o mistrovském titulu. O něj usilují Francouz Theo Pourchaire a Dán Frederik Vesti. Francouzský závodník má v čele tabulky náskok 25 bodů.

Sprintový závod je na programu v sobotu v 13.20 a hlavní závod, kde se jede o víc bodů, je naplánován na neděli v 10.15.

Roman Staněk na okruhu Yas Marina | Zdroj: Dutch Photo Agency

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme