Pražským Lvům úvodní osmifinále volejbalové Ligy mistrů nevyšlo, v Las Palmas padli 0:3

Lvi Praha prohráli v úvodním osmifinále volejbalové Ligy mistrů ve Španělsku s Las Palmas 0:3 po setech 23:25, 23:25 a 24:26. Odveta v české metropoli se uskuteční ve středu 7. února, Lvi v ní potřebují zvítězit 3:0 nebo 3:1 a následně zvládnout rozhodující zlatý set. Vítěz dvojzápasu narazí ve čtvrtfinále na Ziraat Bank Ankara.

Las Palmas (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lvi Praha prohráli v úvodním osmifinále volejbalové Ligy mistrů ve Španělsku s Las Palmas 0:3 po setech 23:25, 23:25 a 24:26

Lvi Praha prohráli v úvodním osmifinále volejbalové Ligy mistrů ve Španělsku s Las Palmas 0:3 po setech 23:25, 23:25 a 24:26 | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Tým z Kanárských ostrovů, který ve skupině vyřadil České Budějovice, vsadil na prudký servis, a když k tomu Lvi přidali několik nepřesností v útoku, museli záhy dotahovat ztrátu šesti bodů.

Hráči u mě hledají pomoc i krátce před začátkem zápasu, přiznává mentální kouč volejbalistů Lvi Praha

Číst článek

V koncovce sice díky podání Caseyho Schoutena snížili až na 22:23, ale sadu pak ukončila vzorová kombinace domácího nahrávače Miguela de Ama s blokařem Martinem Ramosem.

De Amo, jenž strávil čtyři sezony v Českých Budějovicích, hrál s velkým přehledem a domácí celek si i díky němu udržoval nebývale vysokou úspěšnost útoku.

Pražané ani v druhém setu narůstající tlak neustáli, po šestibodové šňůře prohrávali 14:19 a v závěru kvůli řadě pokažených servisů opět dotahovali marně.

Na počátku třetího setu se přesnost z rukou domácích hráčů na nějaký čas vytratila, ale díky obětavé obraně v poli udrželi se Lvy krok a v koncovce šli znovu do vedení. První mečbol ještě Pražané blokem odvrátili, ale při druhém zápas ukončil tvrdou smečí ze zadní zóny Paolo Zonca.

Lvi předtím v soutěžním zápase naposledy prohráli 21. prosince, kdy doma nestačili v základní skupině Ligy mistrů na favorizovanou italskou Civitanovu.

Čeští mistři hned ve své premiérové sezoně v elitní soutěži postoupili do play off, kam se dostali jako první tuzemský klub v novém formátu a navázali na úspěch Ostravy z roku 2007.

Volejbalová Liga mistrů - osmifinále, úvodní zápas:

Guaguas Las Palmas - Lvi Praha 3:0 (23, 23, 24)

Rozhodčí: Ferreira (Portug.), Van Zanten (Niz.). Čas: 95 min. Diváci: 2250.

Nejvíce bodů Las Palmas: Bruno 18, Souza 13, Zonca 10.

Sestava a body Lvů Praha: Madsen 9, McCarthy 6, Schouten 7, Čech 10, Crer 7, Janouch, libero Moník - Kollátor 8, Thiel, Estrada 1. Trenér: Barrial.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme