Házenkářky čeká klíčový zápas o postup do play-off. ‚Chceme vyhrát a neřešit kalkulace,‘ říká Cholevová

České házenkářky můžou postoupit do čtvrtfinále mistrovství světa a zároveň si zajistit místo v kvalifikaci pro Olympijské hry v Paříži. Potřebují ale výhru nad Brazílií a zároveň ztrátu Španělska proti Nizozemsku. I vzhledem k tomu, že reprezentace důležitější zápas šest let nehrála, teď národní tým velí: Hlavně klid!

Fredrikshavn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charlotte Cholevová v utkání se Španělskem

Charlotte Cholevová v utkání se Španělskem | Zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Balazs Popal

Poté, co závěrečný klakson ukončil páteční vítězný souboj s favoritkami ze Španělska, je národní tým v euforii. Aby taky ne, když ho vítězství přiblížilo postupu mezi nejlepších osm družstev turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české házenkářky před utkáním s Brazílií

Účast v play-off by zároveň Česku zajistila místo na kvalifikačním turnaji na nadcházející Olympijské hry v Paříži.

„Je těžké hodit předchozí zápas za hlavu. Výhru jsme si moc užily, ale už se soustředíme na to, co nás čeká teď,“ přiznala jedna z pamětnic úspěšného šampionátu před šesti lety křídelnice Dominika Zachová, že je těžké mírnit české nadšení.

Postupová matematika

Reprezentantky k postupu do čtvrtfinále potřebují výhru nad Brazílií a taky následnou ztrátu Španělska proti Nizozemsku. Za určitých okolností ale může národnímu týmu stačit i remíza, nebo porážka maximálně o čtyři góly. Spojka Charlotte Cholevová potvrdila, že Češky složitou postupovou matematiku studovaly.

„Zaslechla jsem, že to holky řešily. Táta mi taky něco posílal. Je určitě lepší vyhrát a nemít co řešit, než remizovat, nebo nedej bože prohrát a řešit nějaké kalkulace,“ popisuje.

Závěrečné utkání osmifinálové skupiny mistrovství světa mezi Českem a Brazílií začne v přímém přenosu Radiožurnálu Sport ve 14:15. Radiožurnál nabídne aktuální vstupy. A házenkářky by stejně jako při výhře nad Španělskem rády po cestě z haly oslavně zpívaly známou píseň Kozel od Jaromíra Nohavici.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme