Basketbalisté Toronta v NBA jasně porazili Boston a dál stíhají vedoucí Milwaukee

Basketbalisté Toronta v duelu dvou předních týmů Východní konference přehráli Boston jednoznačně 118:95, když v průběhu zápasu vedli až o 31 bodů. Nadále se tak drží v kontaktu s nejlepším týmem soutěže Milwaukee, zatímco Boston je po třetí porážce za sebou pátý na Východě.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marc Gasol brání Jaysona Tatuma v dresu Bostonu Celtics

Marc Gasol brání Jaysona Tatuma v dresu Bostonu Celtics | Foto: Frank Gunn | Zdroj: ČTK/AP

Toronto zápas rozhodlo ve druhé čtvrtině, ve které za stavu 30:34 předvedlo šňůru 18:0. Velkou zásluhu na ní má nedávná posila pivot Marc Gasol, který během série nasbíral tři body a tři asistence na osm bodů Normana Powella.

Nejlepším střelcem Raptors byl s 25 body Pascal Siakam, Kawhi Leonard přidal 21 bodů. Bostonu se trápila celá základní pětka, hvězdný rozehrávač Kyrie Irving stihl jen sedm bodů. Nejvíce jich dal Marcus Morris a to 17 bodů.

Hardenova třicetibodová série skončila, Houston v NBA přesto vyhrál

Číst článek

New York vyhrál podruhé za sebou a už nemá nejméně vítězství v soutěži, když toto nelichotivé prvenství připadlo Phoenixu. Tentokráte Knicks zvítězili nad Orlandem 108:103 po velkém obratu v poslední čtvrtině. Orlando si tak zkomplikovalo boj o play-off, když zůstává na devátém místě Východní konference.

New York celý zápas prohrával, nejvíce o 16 bodů. V poslední čtvrtině ale zabral v obraně, dovolil Magic jen 13 bodů a šňůrou 16:5 v závěrečných sedmi minutách dovedl zápas k vítězství. Zasloužila se o něj především lavička, která se postarala o 75 bodů Knicks. Mitchell Robinson zaznamenal 17 bodů a 14 doskoků. Orlandu nepomohlo ani 26 bodů Nikoli Vučeviće a Aarona Gordona.

Po obratu sahala i Oklahoma, která prohrávala s Denverem až o 18 bodů, ale v poslední čtvrtině šla šňůrou 18:2 do vedení. Pak ale trefil důležité trojky Jamal Murray a spolu s trestnými hody Nikoly Jokiće dovedl Nuggets k výhře 121:112. Denver tak na druhém místě Západní konference odskočil třetí Oklahomě na rozdíl čtyř výher.

Srbský pivot Jokić zaznamenal 36 bodů, devět doskoků a deset asistencí. Triple double těsně unikl i hvězdě Oklahomy Russellovi Westbrookovi za 22 bodů, 14 doskoků a devět asistencí. Paul George přidal 25 bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme