Mistři po čtyřech letech existence. Karlovarsko ovládlo volejbalovou extraligu

Volejbalisté Karlovarska jsou poprvé mistry extraligy. Třetí finále s Kladnem vyhráli v jeho hale 3:2 a sérii rozhodli v nejkratším možném termínu.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalovou extraligu ovládlo Karlovarsko

Volejbalovou extraligu ovládlo Karlovarsko | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Tahounem Západočechů byl i dnes univerzál Filip Rejlek, předsezonní posila, která se do Čech vrátila loni po dvanácti letech v zahraničí.

Získá Kladno třetí volejbalový titul? Když získali ten poslední, Karlovarsko ještě neexistovalo

Číst článek

Kladno zopakovalo stříbrnou příčku z minulé sezony, Karlovarsku podlehlo i potřetí ve finálové sérii po pětisetové bitvě. Pátou sadu vyhráli dnes hosté 15:12. V bojích o titul Kladnu výrazně chyběl zraněný univerzál David Konečný, jenž odstoupil v prvním finále. I dnes byl jen na lavičce.

Jeho spoluhráči ale v první sadě lépe podávali a nechybovali. Odskočili do vedení 8:3 a náskok si udrželi až do konce sady. Po výměně stran se svěřenci karlovarského kouče Jiřího Nováka výrazně zlepšili. Domácí měli problém s příjmem a nepřesně útočili. Úderná síla hostů Rejlek - Zmrhal zajistila náskok, jenž do konce sady narostl na pět bodů.

Třetí set se zlomil za stavu 11:11. Kladenští hráli s větším odhodláním a Karlovarsko znovu chybovalo na podání. Závěr málem ještě zdramatizoval Rejlek, který svým servisem snížil na 21:23, ale pak dal aut a byl zablokován.

Čtvrté dějství bylo dlouho vyrovnané, lépe ho však zvládli Západočeši a v tie-breaku se naposledy střídaly strany při jejich vedení 8:5. Dalším trhákem se výrazně historické chvíli pro karlovarský klub přiblížili a nakonec si ji už dnes prožili. Kladno ještě protestovalo při poslední výměně, neboť hostující blok se při útoku Hýského dotknul sítě.

Rejlek završil extraligovou sezonu 24 body, v předchozích dvou finálových zápasech se dostal přes třicet (33 a 38). Sekundovali mu smečaři Zmrhal s Hudečkem, blokaři Treial, jenž se dnes blýskl 18 body, se Širokým a Prešinským, nahrávač Ropret a libero Pfeffer.

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápas:
Kladno - Karlovarsko 2:3 (21, -20, 22, -20, -12)
Rozhodčí: Rychlík, Činátl. Čas: 137 min. Konečný stav série: 0:3.
Sestavy a body:
Kladno: Sobotka 8, West 7, Bouza 6, Zajíček 13, Šulista 17, Hýský 23, libero Moník - Trojan 1, Blažek. Trenér: Fortuník.
Karlovarsko: Hudeček 8, Treial 18, Rejlek 24, Zmrhal 16, Široký 5, Ropret 2, libero Pfeffer - M. Kriško, Prešinský. Trenér: Novák.

Konečné pořadí extraligy 2017/18:
1. Karlovarsko, 2. Kladno, 3. Liberec, 4. České Budějovice, 5. Brno, 6. Příbram, 7. Ostrava, 8. Ústí n.L., 9. ČZU Praha, 10. Zlín, 11. Benátky n.J., 12. Odolena Voda (udržela se po baráži s týmem Beskydy).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme