Brenda Fruhvirtová nestačila v Madridu na Rusku Kalininskou a s turnajem se po prvním kole loučí

Mladší ze sester Fruhvirtových Brenda vypadla v 1. kole turnaje v Madridu, kde startovala na divokou kartu. Šestnáctiletá tenistka v zápase s Ruskou Annou Kalinskou získal první set hladce 6:2, ale další dvě sady prohrála 4:6. Nenapodobila tak svou sestru Lindu, která v úterý v úvodním kole velkého antukového podniku uspěla.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brenda Fruhvirtová

Brenda Fruhvirtová | Zdroj: Profimedia

Česká naděje favorizovanou moskevskou rodačku v prvním setu porazila za 31 minut, ale pak se začala karta obracet. Ve druhé sadě Kalinská odskočila na 4:2. Fruhvirtová si vzala brejk zpátky a vyrovnala, ale další dvě hry znovu prohrála.

‚Jsem opravdu pyšná. Měla jsem hrozný strach.‘ Strýcovou vlastní výkon po návratu k tenisu potěšil

Číst článek

Nevydařil se jí ani vstup do rozhodující sady, v jejímž úvodu ztratila dvě z prvních tří her na svém podání. Opět jednou získala podání soupeřky, která v zápase udělala 12 dvojchyb, ale víc už Fruhvirtová nedokázala. Ani dnes se tak nedočkala premiérového úspěchu v hlavní soutěži WTA.

První kolo v Madridu dnes čeká ještě Markétu Vondroušovou, která se utká se Španělkou Marinou Bassolsovou.

Z turnaje kategorie WTA 1000 v Madridu se krátce před svým zápasem prvního kola odhlásila vítězka US Open z roku 2021 Emma Raducanuová. Britská tenistka odstoupila kvůli zranění pravé ruky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme