Taylor Swift otřásla Seattlem. Koncert zpěvačky vyvolal seismickou aktivitu o síle malého zemětřesení

Vyprodané koncerty americké zpěvačky Taylor Swiftové v Seattlu vyvolaly seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně. Serveru BBC News to řekla seismoložka Jackie Caplanová-Auerbachová, podle které to způsobili buď fanoušci této populární zpěvačky, nebo její zvukový systém.

Seattle Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taylor Swift vystupuje na koncertě iHeartRadio Wango Tango v Carsonu

Vyprodané koncerty americké zpěvačky Taylor Swiftové v Seattlu vyvolaly seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Swiftová svými vystoupeními 22. a 23. července v seattleském stadionu Lumen Field překonala místní seismologický rekord. Ten v roce 2011 způsobili fanoušci amerického fotbalu, kteří oslavovali touchdown Marshawna Lynche z NFL týmu Seattle Seahawks během zápasu proti klubu New Orleans Saints.

Rozdíl mezi zápasem NFL a nedávnými koncerty Swiftové byl pouhých 0,3 stupně ale „otřesy byly dvakrát silnější,“ řekla Caplanová-Auerbachová ze Západní washingtonské univerzity. „Vzala jsem si data z obou koncertních večerů a rychle jsem si všimla, že jde zřejmě o stejný vzorec. Když jsem je překryla přes sebe, byly téměř identické,“ dodala.

Koncerty v Seattlu se odehrály před celkem 144 000 fanoušky během dvou večerů. „Seattle, to byl opravdu jeden z mých nejoblíbenějších víkendů vůbec. Děkuji vám za všechno. Za všechno to fandění, křik, skákání, tanec, zpívání z plných plic,“ uvedla Swiftová na instagramu po obou vystoupeních.

Tři trubky, tuba a ,fantasticky americké‘ publikum. Kvarteto orchestru Českého rozhlasu oslnilo New York

Číst článek

Koncerty v Seattlu se konaly na konci americké části turné Eras - jejího prvního turné po pěti letech. Dvanáctinásobná držitelka Grammy má na kontě deset původních alb, některé rané desky však nahrává znovu kvůli sporu s hudebním manažerem Scooterem Braunem,

Je známo, že hudební koncerty způsobovaly seismickou aktivitu i dříve, například při koncertu skupiny Foo Fighters na Novém Zélandu v roce 2011.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme