Češi mají hardrocková srdce, říká frontman skupiny Scorpions. Kapela ve čtvrtek večer zahraje v O2 areně

V Československu nikdy nevystoupili, byli na tehdejší dobu moc extravagantní, a hlavně zpívali anglicky. Od roku 1993 ale přijeli němečtí Scorpions do Česka už několikrát, a ve čtvrtek v pražské O2 areně odehrají další koncert.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncert německé skupiny Scorpions v Praze v roce 2016

Koncert německé skupiny Scorpions v Praze v roce 2016 (ilustrační foto) | Foto: Petr Horník / Právo | Zdroj: Profimedia

Mezi nejznámější balady od Scorpions určitě patří píseň Wind Of Change, která se stala i jakýmsi soundtrackem pádu berlínské zdi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rocková kapela Scorpion zahraje v Praze

Text písně taky oslavuje politické změny ve Východní Evropě a rostoucí svobodu v komunistických zemích.

Západoněmecká skupina byla v zemích tehdejšího východního bloku populární už v dobách socialismu.

V Československu ani sousedním NDR ale Scorpions nikdy nevystoupili. Pro komunistické kádry byli příliš provokativní svými koženými oděvy, dlouhými vlasy a výhradně anglickými texty.

Imagine Dragons, Green Day i Scorpions. Do Prahy se chystají známé kapely, Anna K. vydá nové album

Číst článek

Na vystoupení legendární skupiny u nás si její příznivci museli počkat až do roku 1993, kdy zahrála v Ostravě. Od té doby přijela i do Brna nebo Karlových Varech.

A fanoušci za kapelou jezdí i do Německa. Třeba v roce 2012 zpěvák Klaus Meine odzpíval skoro celý koncert s Českou vlajkou na zádech, kterou mu přivezli právě tuzemští posluchači.

Češi mají opravdu hardrocková srdce – i s tímhle tvrzením čtyřiasedmdesátiletého frontmana se do Česka Scorpions pravidelně vrací.

A ve čtvrtek večer zahrají především písně z desky Rock Believer, která vyšla letos v únoru.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme