Americká aukční síň vydražila dveře, které zachránily Rose v Titanicu. Prodaly se za skoro 17 milionů korun

Dveře z filmu Titanic, které zachránily Rose od umrznutí v oceánu, se vydražily za 718 750 dolarů (kolem 16,8 milionu korun). Proslavený kus dřeva prodal americký řetězec Planet Hollywood při dražbě rekvizit a kostýmů v americké aukční síni Heritage Auctions, napsal server BBC. Dalšími předměty k prodeji bylo i laso Indiana Jonese nebo kostým z filmu Spiderman.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dřevěný rám z filmu Titanic

Rekvizitu filmaři vytvořili podle zachráněných trosek z tragédie z roku 1912 | Zdroj: Profimedia

Od uvedení filmu Titanic v roce 1997 se mezi fanoušky rozrostla debata, jestli by se na plovoucí kus dřeva nevešel i Rosin milenec Jack, a nezachránil se tak od smrti v mrazivém Atlantiku, napsal BBC.

Režisér Titanicu James Cameron v epizodě seriálu Bořiči mýtu uvedl, že denně dostával desítky mailů, ve kterých diváci kvůli finální scéně označovali Rose ztvárněnou herečkou Kate Winslet za „sobce“ a Jacka za „idiota“.

Zbývající trosky ponorky Titan už jsou na souši. Pobřežní stráž je vyzvedla už minulý týden

Číst článek

Podle Camerona ale Jack v podání Leonarda DiCapria musel zemřít podle scénáře. „Možná jsme to zvorali a rám měl být trochu menší,“ přiznal.

Rekvizitu filmaři vytvořili podle zachráněných trosek z tragédie z roku 1912. A přestože se o kousku mluví jako o dveřích, aukční síň Heritage Auctions upozornila, že se ve skutečnosti jednalo o „část dveřního rámu z vchodu do salonku první třídy.“

„Rekvizita měří na délku přibližně 2,4 metru a na šířku jeden metr,“ reagovala síň na otázku, zdali by kus dřeva nedokázal zachránit oba milence.

Vedle rámu se vydražilo i laso z filmu Indiana Jones a Chrám zkázy, a sice za 525 tisíc dolarů (kolem 12,3 milionu korun). Kostým Spidermana, který proslavil herec Toby Maguire, si našel nového majitele za 125 tisíc dolarů (necelé 3 miliony korun). Za stejnou cenu se prodala i sekera z koupelnové scény ve filmu Osvícení.

Dohromady zájemci odkoupili kousky za 15,68 milionu dolarů (kolem 366 milionů korun) a aukce se tak stala jedním z nejúspěšnějších prodejů filmových předmětů, uvedla aukční síň. „Proběhl bezpočet dražebních válek. Tolik, že jsme ztratili přehled,“ popsal Joseph Maddalena z Heritage Auctions.

eza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme