Twitter má nový rekord. Nejsdílenějším příspěvkem v historii je snímek z Oscarů

Twitterový účet moderátorky Oscarové noci Ellen DeGeneresové zaznamenal ohromný úspěch. Dal celému ceremoniálu předávání Oscarů další rozměr. Moderátorka se rozhodla překonat rekord ve sdílení fotografie a podařilo se. Během pár hodin zaznamenal její příspěvek přes dva miliony sdílení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Selfie čili autoportrét Ellen DeGeneresové po předávání Oscarů, který překonal rekord ve sdílení na Twitteru

Selfie čili autoportrét Ellen DeGeneresové po předávání Oscarů, který překonal rekord ve sdílení na Twitteru | Foto: Oficiální twitter Ellen DeGeneresové

Nejsdílenější twitterový příspěvek dosavadní historie vznikl, když moderátorka Ellen DeGeneresová sestoupila do publika a přemluvila několik herců, aby si s nimi mohla udělat selfie.

Selfie je snímek, na kterém se člověk sám vyfotografuje čili vlastně stylizovaný autoportrét. Na nejsdílenější fotce v historii Twitteru je moderátorka s takovými hvězdami, jako Brad Pitt, Meryl Streepová nebo Julia Robertsová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fenomén 'selfie' vysvětluje analytik Českého rozhlasu Filip Rožánek

Fotku pak DeGeneresová dala na svůj twitter a nový rekord ve sdílení byl na světě. Autoportrét moderátorky s filmovými hvězdami tak překonal příspěvek Baracka Obamy po jeho znovuzvolení. U fotky, na které objímal svou manželku, bylo napsáno: Další čtyři roky.

Selfie fotografie jsou na sociálních sítích obecně velmi populární.

„V tomto případě to byla fotka celebrity, a ten celebrity-faktor je dost důležitý, protože právě jak Obama, tak Ellen DeGeneresová jsou velmi známé osobnosti, tudíž mají podpůrný efekt na šíření takových fotek,“ vysvětluje analytik Českého rozhlasu Filip Rožánek s tím, že roli hrálo i to, že pořizování snímku viděli všichni v přímém přenosu v televizi.

Oscara za nejlepší film získal snímek 12 let v řetězech, nejvíc ocenění má Gravitace

Číst článek

Podobně lavinovité šíření příspěvků na sociálních sítích je běžné také v případě leteckých katastrof. Koneckonců i sám Twitter se proslavil snímkem přistání dopravního letadla v řece Hudson v New Yorku.

„Dokonce se vtipkuje o tom, že je zajímavé, kolik lidí si najde čas při prchání z letadla, které zrovna spadlo, na to, aby udělali fotku na mobil a nasdíleli ji na twitteru nebo na instagramu,“ uzavírá Filip Rožánek.

Marína Dvořáková, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme