Lukáš Krpálek je prvním českým judistou, který obhájil titul mistra Evropy

Judista Lukáš Krpálek je opět mistrem Evropy. Nadějný český sportovec porazil ve finále mistrovství Evropy v Montpellieru ve váze do 100 kilogramů světovou osmičku Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek

Judista Lukáš Krpálek | Zdroj: ČTK

Třiadvacetiletý Lukáš Krpálek potvrdil na evropském šampionátu roli jednoho z favoritů. A to měl přitom nejlepší český judista současnosti problémy s natrženým svalem v rameni a nemohl trénovat podle představ.

V osmifinále ve francouzském Montpellieru se sice s Maďarem Cirjenicsem trápil, ale stav vyrovnal a nakonec držením zvítězil. Čtvrtfinálový duel měl český judista pod kontrolou a čtrnáctého muže světového žebříčku Ukrajince Blošenka porazil na ipon.

V semifinále dlouho Lukáš Krpálek kvůli pasivitě prohrával s domácí světovou trojkou Maretem, ale 25 sekund před koncem dostal trest i Francouz a zápas dospěl do prodloužení. V něm udržel český judista soupeře na zemi a postoupil do finále. Tam udolal světovou Gasimova z Ázerbájdžánu držením šest vteřin před koncem.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme