Sparta dostala v losu Evropské ligy turecké Galatasaray, Juráskova Benfica se utká s Toulouse

Fotbalisté Sparty vyzvou v úvodním kole play-off Evropské ligy Galatasaray Istanbul. První utkání mezi úřadujícími mistry svých zemí je na programu 15. února v Turecku, domácí odveta v Praze pak o týden později.

Nyon (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítěze fotbalové Evropské ligy

Trofej pro vítěze fotbalové Evropské ligy | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Letenští v této pohárové sezoně vypadli ve 3. předkole Ligy mistrů na penalty s FC Kodaň. Poté zvládli závěrečné předkolo Evropské ligy s Dinamem Záhřeb a postoupili do skupinové fáze, kde v konkurenci Glasgow Rangers, Betisu Sevilla a Arisu Limassol obsadili druhé místo.

Galatasaray zase přešel do nižší soutěže díky třetí příčce ve skupině Ligy mistrů, v níž narazil na Bayern Mnichov, FC Kodaň a Manchester United.

Do jarní fáze pohárů poprvé v samostatné historii postoupily tři české kluby, soupeře dnes ale poznala jen Sparta. Slavia v Evropské lize a Plzeň v Evropské konferenční lize totiž vyhrály své skupiny a prošly rovnou do osmifinále. Los jim určí soupeře až 23. února z vítězů úvodního kola vyřazovací části.

Sparta a Galatasaray se v pohárech dosud utkaly čtyřikrát. Poprvé v předkole Poháru UEFA (dnešní EL) v sezoně 1995/96, kdy Pražané postoupili dál po domácí výhře 3:1 a venkovní remíze 1:1. Naposledy se soupeři utkali v ročníku 1997/98 ve skupině LM. Český celek doma zvítězil 3:0, z Istanbulu si ale odvezl porážku 0:2.

Feyenoord Rotterdam s ofenzivním univerzálem Ondřejem Lingrem vyzve v repríze loňského finále Evropské konferenční ligy AS Řím, který ve skupině EL skončil druhý za pražskou Slavií. Italský celek tehdy v premiérovém finále soutěže porazil v Tiraně Feyenoord 1:0. Benfica Lisabon, za níž hraje obránce či záložník David Jurásek, se střetne s Toulouse.

Další dvojice tvoří AC Milán – Rennes, Lens – Freiburg, Young Boys Bern – Sporting Lisabon, Braga – Karabach a Šachtar Doněck – Marseille. Finále EL se odehraje 22. května v Dublinu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme