Spartu čeká osmifinále Evropské ligy s Galatasarayem Istanbul. ‚Bude to hlučný zážitek,‘ říká trenér Priske

Sparťanští fotbalisté možná budou mít husí kůži z atmosféry na stadionu Galatasaraye Istanbul v úvodním zápase play-off Evropské ligy, stejně jako ji měl bývalý hráč Ankaragücü nebo Sivassporu Jan Rajnoch. Ten moc dobře ví, jaké to je čelit nejúspěšnějšímu tureckému klubu jako soupeř, když se mu daří.

Od zpravodaje z místa Istanbul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér pražské Sparty Brian Priske

Trenér Sparty Brian Priske očekává v Istanbulu bouřlivou atmosféru | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Sparty rozehrají play-off Evropské ligy na stadionu Galatasaraye Istanbul. Sparťané zažijí dost možná nejlepší atmosféru ve svých kariérách. Své o tom ví i bývalý hráč Ankaragücü nebo Sivassporu Rajnoch, který do současného Rams Parku vícekrát zavítal jako host.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si slova Briana Priskeho, Veljka Birmančeviće a Jana Rajnocha

„Tam bylo opravdu vidět, jak ti Turci fotbal milujou, jak jsou vášniví a horkokrevní,“ říká Rajnoch, kterému se přeci jen při vzpomínání na zápasy v Istanbulu vybaví jeden, ze kterého má dodnes husí kůži.

V květnu 2013 si mohl Galatasaray v případě vítězství nad Sivassporem s českým reprezentantem zajistit s předstihem ligový titul. Istanbulský celek se blížil k výhře, díky čemuž v dnešním Ramsparku gradovala atmosféra a užíval si jí i legendární kanonýr Didier Drogba.

„Ten toho měl už hodně za sebou. Byl z toho sám unešen a vlastně se tribunama kochal. Bylo to úžasný,“ říká Suchan o Drogbovi.

Hráčské, ale i trenérské zkušenosti s klubovým fotbalem v Turecku má trenér Sparty Brian Priske. „V každém utkání je důležité zůstat klidný a koncentrovaný. Fotbal je o dobrých rozhodnutích, k těm potřebujete mít čistou hlavu. Bude důležité, aby mezi sebou hráči komunikovali, když k tomu budou mít chvilku, aby sami sebe uklidňovali. Každopádně to bude hodně hlučný zážitek,“ předpovídá dánský trenér pražské Sparty.

A na bouřlivou kulisu se těší i srbský útočník Sparty Veljko Birmančević. Velkou hlavu si z ní ale nedělá. „Hrál jsem už spoustu zápasů proti velkým týmům v takové atmosféře a vím, jak se v podobných utkáních chovat. Nemám s tím problém hrát na tak velkém vyprodaném stadionu,“ říká Birmančević před duelem Sparty na stadionu Galatasaraye Istanbul.

Úvodní zápas boje o postup do osmifinále Evropské ligy má výkop v 18.45. V přímém přenosu o něm uslyšíte na Radiožurnálu Sport. 

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme