Už to muselo přijít, oddechl si úspěšný střelec Tůma. Nymburk doma zabojuje o první místo ve skupině

Nymburští basketbalisté si i díky přesné ruce rozehrávače Jakuba Tůmy v úvodu utkání připsali v Lize mistrů další výhru v osmifinálové skupině. Na Sardinii si už s jistotou postupu na závěrečný turnaj připsali vítězství nad Sassari 91:73. V posledním zápase na domácí palubovce tak budou ve čtvrtek usilovat o triumf ve své skupině.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Omar Prewitt z Nymburka v zápase proti Sassari

Omar Prewitt z Nymburka v zápase proti Sassari | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Po minulém zápase jsme sice postoupili, ale výkon ani výsledek nebyly dobré. Takže je fajn dát razítko na ten postup,“ řekl křídelník nymburského basketbalového klubu Petr Šafarčík po čtvrté výhře v pátém utkání osmifinálové skupiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisté Nymburka uspěli na palubovce Sassari. Více v příspěvku Jakuba Kanty

V hale Dinama Sassari čeští mnohonásobní šampioni ani jednou neprohrávali. Na velmi dobrém vstupu do utkání měl velký podíl ústřední rozehrávač Jakub Tůma, který sérii 10:2 řídil osmi body. Nakonec si celkově 13 body vytvořil nový osobní rekord v soutěži.

„Jeden zápas už to přijít muselo. Bylo štěstí, že jsem proměnil hned první dvě střely, to mě dost nakoplo. Mrzí mě, že jsem nedal moc šestek, mohl jsem mít maximum ještě vyšší,“ uvedl.

Dvaadvacetiletého basketbalistu chválil také jeho spoluhráč Petr Šafarčík. „Start byl opravdu výborný. Musím vyzdvihnout práci celého týmu, Kuba pak slízl smetanu. Teď měl problémy s trojkama, takže jsme rádi, že to prorazil.“

Basketbalový Nymburk čeká poslední utkání v osmifinálové skupině Ligy mistrů ve čtvrtek, kdy od 20.30 doma vyzve Zaragozu.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme