Cestu k medailím uzavřela házenkářkám gólmanka Francie. ‚Byla klíčovým faktorem,‘ uznává Šustáčková

České házenkářky nebudou hrát o medaile na mistrovství světa. Ve čtvrtfinále totiž padly s úřadujícími olympijskými vítězkami z Francie 22:33. Dvouciferný rozdíl ve skóre značí jasné vítězství, Češky ale dlouho sahaly po nečekaném výsledku.

Trondheim (Norsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkářka Markéta Jeřábková během zápasu s Argentinou

Markéta Jeřábková na začátku druhého poločasu snížila na 17:18 a dala českému týmu naději na obrat | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Většina házenkářských expertů tipovala, že české reprezentantky ve čtvrtfinále mistrovství světa výrazně padnou s olympijskými šampionkami z Francie. Tato prognóza vyšla, jen ne po očekávaném jednoznačném vývoji utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkaly české házenkářky po prohře s Francií

Dvě minuty po začátku druhé půle snížila Markéta Jeřábková na 17:18 z českého pohledu a sen o účasti v bojích o medaile zase o kus ožil. Jenže jen na pár sekund.

Jak přiznává brankářka Sabrina Novotná, francouzské házenkářky zápas záhy zlomily na vlastní stranu: „Myslím, že se to zlomilo třeba v páté minutě druhého poločasu, kdy jsme neproměnily své šance a pak už to tam přestalo padat. A soupeřky začaly góly dávat. A to byl ten zlom.“

Klíčovou postavou Francie byla gólmanka Laura Glauserová, která chytila dvanáct z osmnácti českých střel. Celkem tedy měla úspěšnost zákroků skoro 70 procent.

„Všechna čest Lauře a gratuluji jim k vítězství,“ říkala po utkání Sabrina Novotná.

Házenkářky na mistrovství světa skončí bez medaile. Ve čtvrtfinále podlehly Francouzkám vysoko 22:33

Číst článek

„Nevím, jestli jsem to ve své kariéře zažila, ale gólmanka byla klíčovým faktorem. Zavřela bránu a my jsme měly problém se prosadit v útoku. Když už jsme si vytvořily nějaké šance, tak jsme je neproměňovaly. Takže to byl klíčový faktor naší prohry,“ oceňuje brankářku, která na klubové úrovni chytá za CSM Bukurešť, Markéta Šustáčková.

S jistotou v zádech pak našly svou obvyklou formu i francouzské hráčky v poli a výsledkem byla po závěrečném klaksonu česká porážka 22:33.

Národní tým se teď z Norska vrátí do Dánska, kde v Herningu odehraje zápasy o 5. až 8. místo. A čím lepší výsledek, tím větší šance na přijatelné složení skupiny v dubnové kvalifikaci o postup na olympijské hry.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme