Dvořák dojel se čtyřbobem ve Winterbergu osmý, stejný výsledek zaznamenal i ve dvojbobu

Pilot Dominik Dvořák obsadil na Světovém poháru ve Winterbergu osmé místo ve čtyřbobech. Trojnásobný český olympionik, jenž v Německu debutuje v pohárové sezoně, tak zopakoval výsledek ze sobotního závodu dvojbobů.

Winterberg (Německo) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Dvořák ve čtyřbobu

Dominik Dvořák ve čtyřbobu | Zdroj: Reuters

Osmá pozice je nejlepším Dvořákovým umístěním v SP čtyřbobů po třech letech od ledna 2020, kdy byl sedmý v Innsbrucku.

Skoro všichni jsme bývalí atleti, říká Záleský o posádce čtyřbobu. Sen je dostat se na obě olympiády

Číst článek

Vzhledem k tomu, že po olympijské sezoně prochází český bobový tým generační výměnou a Dvořák se sehrává vesměs s novými parťáky, vynechal třicetiletý pilot úvodní tři závody sezony v zámoří a do SP se zapojil až tento víkend.

Společně s Davidem Burešem, parťákem z dvojbobů Jáchymem Procházkou a Dominikem Záleským zajel Dvořák v prvním kole devátý čas. V druhé jízdě mírně zrychlil a také kvůli havárii Lotyšů se posunul o jednu příčku výš.

Při absenci mimo jiné amerických posádek vylepšil Dvořák nejlepší český výsledek Adama Dobeše, jenž byl v prosinci v Park City jedenáctý. V neděli obsadil druhý český bob poslední šestnáctou pozici.

Pro vítězství si navzdory svalovému zranění, jež se promítlo do jeho sobotního šestého místa ve dvojbobech, dojel čtyřnásobný olympijský vítěz Francesco Friedrich. Německý suverén porazil o 17 setin Brita Brada Halla a o 20 setin sobotního vítěze a krajana Johannese Lochnera. Dvořák na vítěze ztratil 1,10 sekundy.

Světový pohár pokračuje příští týden na náročné dráze v Altenbergu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme