Autor

Tomáš Šácha

Znamení: Ryba

Co dělám v rozhlase: Jako vedoucí redakce zpravodajství rozhoduji o tom, jakým tématům se budeme daný den věnovat. Jako editor dbám na to, aby naše zprávy a reportáže měly vysokou úroveň a abyste je ve vysílání uslyšeli v nejkratším možném čase.

Před rozhlasem: Vystudoval jsem FF UK a VŠE. Pracoval jsem tištených médiích.

Co mě baví: Platón, florbal, funky.

RSS autora

Články autora

|Jan Kopřiva, Tomáš Šácha, mta, Kristina Lamperová, Michaela Široká |Zprávy z domova

Českem se žene silný vítr, shazuje stromy a větve

Česko zasáhl velmi silný vítr. Na Sněžce dosáhl v nárazech rychlosti až 198 kilometrů za hodinu, tedy síly orkánu. Výstraha před větrem platí až do podvečerních hodin. Turisté by měli omezit túry na horách a nevydávat se na hřebeny. Varování platí i pro řidiče, kteří se můžou setkat s polámanými větvemi a stromy na silnicích.

|Tomáš Šácha, Eliška Malínská, Iva Zítková, Anna Jadrná |Zprávy z domova

Migranti v Drahonicích drží čtvrtý den hladovku. Protestují proti svému zadržování

Část uprchlíků v detenčním zařízení v Drahonicích pokračuje v protestní hladovce, kterou zahájili v úterý. Několik z nich už museli ošetřovat lékaři. Migranti si stěžují i na to, že je Česká republika drží v detenci dlouho. Na místě pomáhá i několik dobrovolníků, poskytují uprchlíkům hlavně psychickou podporu.

| ČTK, Tomáš Šácha |Zprávy z domova

Někteří migranti v Drahonicích prý pokračují v hladovce

Část cizinců v zařízení v Drahonicích údajně dál odmítá stravu. Protestují tak proti délce svého zadržení. Zároveň se bojí, že je úředníci ze země deportují. Ministerstvo vnitra upozornilo, že však nyní není jasné, zda a kolik zadržených zahájilo systematickou hladovku, kteří z nich pouze nepřišli na snídani, ani to, zda se jedná stále o stejné osoby. Toto bude zřejmé až v průběhu dne.

|Tomáš Šácha, Iva Zítková |Regiony

Většina účastníků technoparty už z Červeného Újezdu odjela

Dvě třetiny účastníků technoparty u Červeného Újezdu na Teplicku už odjely. Na místě zůstává asi tisíc lidí. Na soukromou akci pro 400 pozvaných dorazilo o víkendu nejméně čtyři tisíce lidí. Obyvatelé okolních obcí si stěžovali, že účastníci technoparty kempovali v okolních lesích, kde v chráněné krajinné oblasti rozdělávali ohně, zabírali soukromé pozemky a komplikovali dopravu.

|Tomáš Šácha, mkp |Ekonomika

Soud zrušil povolení na těžbu uhlí v části lomu Vršany

Společnost Vršanská uhelná musí zastavit práce minimálně v části uhelného lomu Vršany na Mostecku. Městský soud v Praze zrušil rozhodnutí baňského úřadu, které povolovalo otvírku lomu se vstupem do dobývacího prostoru Slatinice. Dal tak za pravdu občanskému sdružení Kořeny. Vršanská uhelná patří do skupiny Czech Coal Pavla Tykače.

|Tomáš Šácha |Regiony

Před 25 lety odmítli milicionáři v Ústí nad Labem nastoupit proti demonstrantům

Před pětadvaceti lety se při generální stávce ukázalo, že moc komunistů se bortí v celém tehdejším Československu. V některých regionech, například na severu Čech, přitom před ní panovala napjatá atmosféra. Zatímco v Praze už dva dny na Letné demonstrovaly statisíce lidí, v kraji horníků, který byl někdy přezdívaný jako rudý, nevypadala situace tak jednoznačně. V Ústí nad Labem ale nakonec odmítla poslušnost režimu i jeho ozbrojená opora - Lidové milice.

|Tomáš Šácha, Tomáš Kopecký |Regiony

Předvolební speciál ČRo Sever: CHOMUTOV

Předvolebního speciálu ČRo Sever se v Chomutově zúčastnili: Marek Bradáč (Strana svobodných občanů), Pavel Burket (Česká suverenita), Daniel Černý (PRO Chomutov - kandidátka Sdružení Strany zelených a nezávislých kandidátů), Vojtěch Čihař (Unie pro Sport a Zdraví), David Dinda (hnutí NOVÝ SEVER), Ladislav Drlý (KSČM), Jakub Grus (NE Bruselu), Marek Hrabáč (ANO 2011), Marie Kindermannová (NESPOKOJENÍ OBČANÉ!), Jan Mareš (ČSSD), Oldřich Moravec (hnutí Otevřena radnice), Jan Řehák (ODS) a Michal Vlach (TOP 09).