Filmy o Barbie a Oppenheimerovi ovládly americká kina, část diváků zamířila na oba snímky v jeden den

Dvě americké filmové novinky zaznamenaly rekordně úspěšný víkend. Do kin přišly zároveň veselohra o panence Barbie a film o tvůrci americké atomové bomby Oppenheimer. Oba snímky provázel velký zájem diváků a také rekordní tržby. Komedie o ikonické panence a jejím příteli Kenovi vydělala za dva premiérové dny 155 milionů dolarů.

Od stálého zpravodaje Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiérový víkend Barbie a Oppenheimera boural rekordy

Premiérový víkend Barbie a Oppenheimera boural rekordy | Zdroj: Koláž iROZHLAS

Film Barbie se o uplynulém víkendu hrál ve více než 4000 kinosálech ve Spojených státech a v Kanadě. Drama o Robertu Oppenheimerovi a nukleárním Projektu Manhattan mohli diváci vidět na více než 3500 plátnech. Film studia Universal Pictures zatím vydělal přes 80 milionů dolarů.

Tahle Barbie dělá, co může. Plastová dokonalost se ve filmu střetává s ženskou realitou

Číst článek

V jednom z premiérových kin v Los Angeles bylo podle televizní stanice NBC už na první promítání v sobotu v šest ráno lidově řečeno narváno. Někteří diváci si přivstali, aby stihli ještě tentýž den zajít na promítání druhého nového filmu.

Premiérové uvedení filmů ale ignorovali herci a scenáristé, kteří stávkují za lepší pracovní podmínky ve filmovém průmyslu.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme